Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus A320. Τρόπους αυτοκτονίας έψαχνε στο ίντερνετ ο Lubitz

default image

Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Ο συγκυβερνήτης φέρεται να αναζήτησε πληροφορίες στο Διαδίκτυο για τρόπους αυτοκτονίας και τις πόρτες των πιλοτηρίων

Εντοπίστηκε την Πέμπτη το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Το μαύρο κουτί αυτό περιέχει τις δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου, από τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.

Στο μεταξύ η γερμανική δικαιοσύνη επεσήμανε, ότι ο Λούμπιτς είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας λίγες ημέρες πριν την αεροπορική τραγωδία.

Στην ταμπλέτα του συγκυβερνήτη του Airbus, η οποία κατασχέθηκε σε ένα από τα σπίτια του, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τις έρευνες που είχε κάνει στο Διαδίκτυο ως τις 23 Μαρτίου και οι οποίες δείχνουν ότι αναζήτησε πληροφορίες “για μεθόδους αυτοκτονίας”, καθώς και “για τις πόρτες των πιλοτηρίων και για τις προδιαγραφές ασφαλείας τους”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

“Το δεύτερο μαύρο κουτί μας επιτρέπει να ελπίζουμε”

H κατάσταση του δεύτερου μαύρου κουτιού του Airbus Α320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο εντοπίστηκε και εμπεριέχει τις τεχνικές παραμέτρους της πτήσης, μας «επιτρέπει να ελπίζουμε» ότι ο καταγραφέας της πτήσης θα προσφέρει χρήσιμα στοιχεία παρά τη ζημιά που έχει υποστεί, δήλωσε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τις έρευνες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Γαλλία, ο Μπρις Ρομπέν.

Το κουτί αυτό εμπεριέχει «500 παραμέτρους» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στη Μασσαλία, περιλαμβανομένων της ταχύτητας, του ύψους ή της κατάστασης του κινητήρα του αεροσκάφους.

Μετά την περισυλλογή των ανθρώπινων υπολειμμάτων των 150 θυμάτων που επέβαιναν στο αεροσκάφος, «150 προφίλ DNA έχουν απομονωθεί» και μπορούν να συγκριθούν με τα δείγματα DNA που έδωσαν οι οικογένειες των θυμάτων, προσέθεσε ο ίδιος.

Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι η ανακάλυψη 150 δειγμάτων DNA δε σημαίνει ότι εντοπίστηκαν όλα τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος.

Οι γαλλικές αρχές εξάλλου υποσχέθηκαν την ταχεία αναγνώριση των σορών βάση του DNA τους. Θα χρειαστούν εντούτοις επιπλέον «3 έως 4 εβδομάδες» προκειμένου να αναγνωριστούν τα θύματα, διευκρίνισε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Η παραλαβή των σορών από τους οικείους τους δε μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά την «επιβεβαίωση» των ταυτοτήτων, τόνισε ο Ρομπέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα