Βρυξέλλες: Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση ιατρείου από το Ελληνικό

Οι οργανώσεις του Βελγίου (συνδικάτο CGSP ALR, σύλλογος "Φίλοι του Ελληνικού", Πρωτοβουλία στην Ελλάδα που Αντιστέκεται), διαμαρτύρονται για το ιατρείο του Ελληνικού που λόγω ιδιωτικοποίησης εκδιώκεται από το χώρο του

Οι βελγικές οργανώσεις συμπαραστέκονται στο αίτημα του Ιατρείου Ελληνικού για ίση μεταχείριση με τα γειτονικά του ιδρύματα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ιατρείο του Ελληνικού που λόγω ιδιωτικοποίησης εκδιώκεται από το χώρο του πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Το συνδικάτο περιφερειακών και δημοτικών αρχών και συγκεκριμένα, ο τομέας της υγείας -αφού τα δημόσια νοσοκομεία είναι υπό την ευθύνη της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών- είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του προξενείου Χρήστο Τσιγκόπουλο, στον οποίο επέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Οι βελγικές οργανώσεις συμπαραστέκονται στο αίτημα του Ιατρείου Ελληνικού για ίση μεταχείριση με τα γειτονικά του ιδρύματα Αμυμώνη και Ερμής, τα οποία η Ελληνικό ΑΕ αφήνει να παραμείνουν στο χώρο τους μέχρι να βρεθεί άλλη λύση.

Οι οργανώσεις του Βελγίου (συνδικάτο CGSP ALR, σύλλογος

Οι οργανώσεις του Βελγίου (συνδικάτο CGSP ALR, σύλλογος "Φίλοι του Ελληνικού", Πρωτοβουλία στην Ελλάδα που Αντιστέκεται) που οργάνωσαν το Γενάρη 2017 αποστολή αλληλεγγύης οπού αγόρασαν στην Αθήνα φάρμακα αξίας 5,000 ευρώ με χρήματα που μαζεύτηκαν στο Βέλγιο και έφεραν φάρμακα και υλικό θεωρούν το ΜΚΙΕ πρότυπο οργάνωσης ανακύκλωσης φαρμάκων. «Η μέθοδός του αξίζει να εφαρμοστεί σε κανονικά νοσοκομεία και στο Βέλγιο γιατί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στη σπατάλη φαρμάκων που αυξάνει τη φαρμακευτική δαπάνη», είπαν τα μέλη του συνδικάτου στον Χρ. Τσιγκόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους στην Αθήνα, οι οργανώσεις είχαν θέσει το ζήτημα του χώρου σε συνάντησή τους με το ελληνικό Υπουργείο Υγείας καθότι ο χώρος του ελληνικού είχε ήδη πουληθεί. Το υπουργείο τους διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει κίνδυνος έξωσης θα βρεθεί εναλλακτική κτιριακή λύση. Στην τελευταία συνάντηση που είχε το ΜΚΙΕ με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων τους ζήτησαν όμως να φύγουν στις 20 Ιούνη - δέκα μέρες δηλαδή νωρίτερα από ότι απαιτεί η εταιρεία - χωρίς να τους έχει δοθεί καμία εναλλακτική λύση.

Ο Χρ. Τσιγκόπουλος είπε ότι θα μεταφέρει το ψήφισμα και όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση στο υπουργείο Υγείας.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Ελληνικό

ADVERTISING

SHARE: