Βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα: Συνεχίζονται οι έρευνες, αντιδρά η Τουρκία

Βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα: Συνεχίζονται οι έρευνες, αντιδρά η Τουρκία
Φιλελεύθερος

Οι αρχές της Κύπρου συνεχίζουν τις έρευνες για το περιστατικό του ανεβάσματος βυζαντινής σημαίας σε τζαμί της Λάρνακας. Αντιδρά η Τουρκία.

Συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας προς εντοπισμό των ατόμων που ανέβασαν βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου το πρωί της Κυριακής στο πλαίσιο περιπολίας μελών της Δύναμης σε τζαμιά που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο αλλά και της συνεργασίας της Δύναμης με άλλες Υπηρεσίες του κράτους, εντοπίστηκε μία βυζαντινή σημαία σε τζαμί στη Λάρνακα.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας κατέβασαν τη σημαία από το τζαμί και άρχισαν αμέσως έρευνες και εξετάσεις με στόχο τον εντοπισμό μαρτυρίας από περίοικους ή από άτομα που ενδεχομένως να είδαν κάτι ενώ περνούσαν από την περιοχή.

Ο κ. Ανδρέου είπε ακόμα ότι η Αστυνομία διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό κλειστών συστημάτων παρακολούθησης που ενδεχομένως να υπάρχουν στην περιοχή τα οποία πιθανόν να κατέγραψαν κινήσεις των δραστών που ανέβασαν τη σημαία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκε η σημαία στο τζαμί, τα άτομα τα οποία την τοποθέτησαν αλλά και το ενδεχόμενο διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.

Για το περιστατικό υπήρξε επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι ο οποίος τόνισε: Η ελληνική διοίκηση θα πρέπει να πάψει να ενθαρρύνει τις αντιισλαμικές ενέργειες και να πάρει μέτρα εναντίον τους”. 

Πριν από λίγες ημέρες ανάλογη ενέργεια (με συνθήματα εκείνη τη φορά) είχε γίνει σε τζαμί και στη Λεμεσό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα