Wordle: Η επόμενη ημέρα από την εξαγορά των New York Times – Θα παραμείνει δωρεάν;

Wordle: Η επόμενη ημέρα από την εξαγορά των New York Times – Θα παραμείνει δωρεάν;
Την 1η Νοεμβρίου έπαιξαν 90 άτομα, μέσα σε δύο βδομάδες είχαν παίξει περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, ενώ σήμερα μπορούμε πια να μιλάμε για πάνω από 2 εκατομμύρια παίκτες. Getty Images via AFP

Τι θα συμβεί με το διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων που έχει προκαλέσει φρενίτιδα μετά την εξαγορά του από τους New York Times. Θα παραμείνει δωρεάν ή θα κλειδωθεί πίσω από ένα paywell.

Στην εξαγορά του viral megahit Wordle, του διαδικτυακού παιχνιδιού λέξεων προχώρησαν οι New York Times τη Δευτέρα και μάλιστα όπως αποκαλύψαν, έναντι ενός χαμηλού επταψήφιου χρηματικού ποσού, με τους φανατικούς θαυμαστές του παιχνιδιού να αναρωτιούνται ήδη ποια θα είναι η επόμενη ημέρα αυτής της εξαγοράς.

Το διαδικυακό παιχνίδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 και προοριζόταν αρχικά ως δώρο του δημιουργού του και μηχανικό λογισμικού Josh Wardle στην αγαπημένη του, έχει βρει φανατικούς θαυμαστές και έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε όλο τον κόσμο, ωστόσο προκαλεί ερωτήματα το πώς θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού “κλειδί” για την επιτυχία του αποτελεί παράλληλα και το γεγονός ότι είναι δωρεάν και δεν υπάρχουν διαφημίσεις.

Τα νέα όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των NYT, είναι ευχάριστα για τους χρήστες, καθώς, σύμφωνα με τον Guardian, ανέφεραν ότι “αρχικά” θα παραμείνει δωρεάν τόσο για τους τρέχοντες όσο και για τους νέους χρήστες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κλειδωθεί ποτέ πίσω από ένα paywall, χωρίς αυτό να είναι κάτι που θα συμβεί άμεσα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι NYT επιτρέπουν σε μη συνδρομητές να παίζουν μερικά από τα άλλα παιχνίδια και σταυρόλεξά του δωρεάν.

“Είναι λίγο νωρίς για εμάς να πούμε πού μπορεί να καταλήξουμε με αυτό το παιχνίδι”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής παιχνιδιών των NYT, Jonathan Knight. “Ο νούμερο ένα στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνει αυτό το παιχνίδι τόσο ξεχωριστό – νομίζω ότι από αυτή την άποψη είμαστε περισσότερο σαν διαχειριστές στην αρχή. Νομίζω ότι έχουμε μια καλή αίσθηση του γιατί είναι τόσο δημοφιλές και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του παιχνιδιού”.

Τι είναι το Wordle

Αυτό το διαδικτυακό παιγνίδι δίνει στον παίκτη έξι ευκαιρίες για να μαντέψει τη μυστική λέξη με πέντε γράμματα της ημέρας κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες προσπάθειες.

Το Wordle -που κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο από τον πρώην μηχανικό λογισμικών της Reddit Τζος Γουόρντλ (Josh Wardle)- θα συνεχίσει να διατίθεται δωρεάν και δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες του, ανακοίνωσε η NYT.

“Το Wordle θα εντάσσεται τώρα στην καθημερινότητά μας, δίνοντας σε εκατομμύρια επιπλέον ανθρώπους σε όλο τον κόσμο άλλον ένα λόγο για να στραφούν στους The Times για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες για ειδήσεις και για τη ζωή τους”, πρόσθεσε.

Τα παιγνίδια και οι γρίφοι αποτελούν σημαντικό μέρος της στρατηγικής της NYT για να κρατήσει το κοινό προσηλωμένο στις εφαρμογές και τους ιστότοπούς της, καθώς περισσότεροι αναγνώστες χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ τους για την καθημερινή τους δόση ειδήσεων και ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα