X. Κλίντον: Εκτός πολιτικού στίβου

default image

Σε περίπτωση επανεκλογής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα. Διαβάστε τι δήλωσε στο περιοδικό Economist

Εξαιρετικά τυχερή για τα 20 χρόνια της πολιτικής της σταδιοδρομίας, με την τετραετία που υπηρέτησε ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αποτελούν τα πιο δημιουργικά, αισθάνεται η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η ίδια ωστόσο όμως δήλωσε ότι, σε περίπτωση επανεκλογής του προέδρου Ομπάμα, δεν θα παραμείνει στη θέση της για δεύτερη τετραετία, θέλοντας να αποτραβηχτεί από την ενεργό πολιτική.

Αυτά ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Economist, όπου υπογράμμισε ότι “το 2009, με την εκλογή του προέδρου Ομπάμα, η χώρα βρισκόταν σε μία άσχημη κατάσταση. Πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά, χρειαζόταν σκληρή δουλεία ώστε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το διάλογο και τη διπλωματία, σε αντίθεση με τη στρατιωτική δύναμη”.

Είπε επίσης ότι επιθυμεί πλέον να έχει χρόνο για να σκεφτεί και να ξεφύγει από τις πιέσεις της δουλειάς και ότι την απόφαση αυτή την έχει πάρει από το 2011, έχοντας ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο Ομπάμα και το στενό της περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα