Ξανά σε δίκη η Αμάντα Νοξ

default image

Ακυρώθηκε η αθωωτική απόφαση για την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ. Το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε την επανάληψη της δίκης

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την αθωωτική απόφαση για την Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και για τον πρώην σύντροφό της Ραφαέλε Σολετσίτο που είχαν κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσνερ το 2007 και ζήτησε την επανάληψη της δίκης.

Οι Σολετσίτο και Νοξ είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 και 26 ετών αντίστοιχα Τελικά απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2011, αφού παρέμειναν επί τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Η νέα δίκη θα πραγματοποιηθεί στην Φλορεντία, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο κάνοντας δεκτή την προσφυγή της εισαγγελείας της Περούτζια για ακύρωση της αθωωτικής απόφασης.

Η Κέρτσερ βρέθηκε νεκρή και ημίγυμνη με περισσότερα από 40 τραύματα από μαχαίρι στο σώμα της και κομμένο τον λαιμό στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με την Νοξ.

Η Νοξ, η οποία επέστρεψε στο σπίτι της στο Σιάτλ όταν αποφυλακίστηκε στην Ιταλία, πρόκειται να μιλήσει δημόσια στην αμερικανική τηλεόραση για πρώτη φορά σχετικά με τη δίκη, τον Απρίλιο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει και το βιβλίο με θέμα την εμπειρία της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα