Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί του Έμπολα

default image

Δραματικός είναι ο νεότερος απολογισμός για τα θύματα του Έμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από το θανατηφόρο ιό, τα κρούσματα του οποίου ξεπερνούν τα 20.000

Τουλάχιστον 8.153 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του ιού Έμπολα, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, στα τρία κράτη της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με τον απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Άλλοι δεκαπέντε νεκροί έχουν καταμετρηθεί στις υπόλοιπες χώρες όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα —έξι στο Μαλί, ένας στις ΗΠΑ και οκτώ στη Νιγηρία—, ένας απολογισμός ο οποίος παραμένει αμετάβλητος εδώ και πολλές εβδομάδες.

Η Σιέρα Λεόνε παραμένει η χώρα που έχει πληγεί πιο σκληρά, με συνολικά 9.772 καταγεγραμμένα κρούσματα ως την 3η Ιανουαρίου και 2.915 νεκρούς, ενώ στη Λιβερία οι νεκροί συνεχίζουν να είναι οι περισσότεροι, αν και εξακολουθεί να καταγράφεται επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, με 8.115 κρούσματα και 3.471 θανάτους ως την 31η Δεκεμβρίου.

Η Γουινέα, όπου ξέσπασε η χειρότερη επιδημία του ιού στην ιστορία πριν από περίπου έναν χρόνο, καταμετρούσε 2.769 κρούσματα και 1.767 νεκρούς ως την 3η Ιανουαρίου.

Η Ισπανία και η Σενεγάλη, που πλέον θεωρείται ότι έχουν απαλλαγεί από τον ιό, κατέγραψαν η καθεμιά ένα κρούσμα. Κανένα από αυτά δεν ήταν θανατηφόρο.

Μια Βρετανίδα νοσοκόμα που έχει μολυνθεί από τον Έμπολα συνέχιζε να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σήμερα στο Λονδίνο, ενώ δυο νοσηλευτές, μετά την επιστροφή τους από τη Σιέρα Λεόνε, τέθηκαν υπό παρακολούθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γερμανία.

Εξάλλου ο ΠΟΥ τονίζει ότι ο ιός έχει πλήξει ιδιαίτερα τα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού: 678 εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα είχαν προσβληθεί από τον ιό ως την 28η Δεκεμβρίου και οι 382 εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα