'Ξηλώνουν' αγάλματα στα Σκόπια

'Ξηλώνουν' αγάλματα στα Σκόπια

Μετά την αλλαγή των πινακίδων στο αεροδρόμιο και την εθνική οδό, η δημοτική αρχή της πόλης ξεκίνησε να απομακρύνει αγάλματα που είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση Γκρουέφσκι

Τη διαδικασία απομάκρυνσης από το κέντρο των Σκοπίων αγαλμάτων που είχαν τοποθετηθεί επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αλυτρωτισμού που υλοποιούσε, έθεσε σε κίνηση η κυβέρνηση Ζάεφ σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.

Έτσι, στις τρεις τα ξημερώματα γερανοί του Δήμου κατέβασαν από την είσοδο του κτιρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μετέφεραν στον χώρο εγκαταλειμμένου εργοστασίου το άγαλμα του Αντον Γιανεφ ή "Κιόσετο", όπως ήταν γνωστός, στελέχους του VMRO τον 19o αιώνα.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί εκεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος "Σκοπια 2014", που υλοποιούσε η απελθούσα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ αποσύρθηκαν και οι πινακίδες του αεροδρομίου, που από "Μέγας Αλέξανδρος" μετονομάστηκε σε "Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων", αλλά και του μεγάλου αυτοκινητόδρομου, από "Μεγάλου Αλεξάνδρου" σε "Δρόμο Φιλίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΠΓΔΜ: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πινακίδων 'Αλέξανδρος ο Μακεδόνας' από τον αυτοκινητόδρομο

Ζάεφ: Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι η λύση θα είναι κάτι θετικό για τη χώρα του

ADVERTISING

SHARE: