ΥΠΕΞ Κύπρου: “Φόβοι να μην μας παρασύρει η ελληνοτουρκική κρίση”

ΥΠΕΞ Κύπρου: “Φόβοι να μην μας παρασύρει η ελληνοτουρκική κρίση”
Ιωάννης Κασουλίδης

Την ανησυχία του για τις εντάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τον άμεσο αντίκτυπο στην Κύπρο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. "Θα μας χρησιμοποιήσουν ως τον αδύναμο κρίκο της όλης υπόθεσης".

Ανήσυχος για τις εξελίξεις μεταξύ των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός εξέφρασε τους φόβους του για ενδεχόμενη σύγκρουση στο Αιγαίο καθώς, όπως είπε, “θα μας επηρεάσει άμεσα διότι θα μας χρησιμοποιήσουν ως τον αδύναμο κρίκο της όλης υπόθεσης”.

“Το ότι ο κ. Ερντογάν προσποιείται ότι απειλείται από την Ελλάδα είναι παράλογο και γελοίο”, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κασουλίδης προσθέτοντας ότι “είναι ο ίδιος που απειλεί και ακολουθεί μια αναθεωρητική πολιτική”.

“Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το έδαφός της και τα νησιά της, σε περίπτωση που αυτά δεχθούν επίθεση”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιρροή στις σχέσης Ρωσίας – Κύπρου, δήλωσε:Οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας έχουν αλλάξει, ελπίζω όμως όχι για πάντα. Οι θέσεις της Κύπρου δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλες από αυτές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ανήκουμε στη Δύση, ήταν η απάντηση του κ. Κασουλίδη σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Δύση, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Κύπρος θέλει να θεωρεί εαυτόν αξιόπιστο εταίρο στην ΕΕ.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Κύπριου υπουργού έρχονται λίγες ώρες μετά το διάβημα της Τουρκίας σε Ελλάδα και ΗΠΑ, αναφορικά με την “ανάπτυξη τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο”.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε εκ νέου σε εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι ίση με την Τουρκία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version