Υπό έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών

John Bailey arrives at the 90th Academy Awards Nominees Luncheon at The Beverly Hilton hotel on Monday, Feb. 5, 2018, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
John Bailey arrives at the 90th Academy Awards Nominees Luncheon at The Beverly Hilton hotel on Monday, Feb. 5, 2018, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Τρεις καταγγελίες σε βάρος του Τζον Μπέιλι για σεξουαλική παρενόχληση οδήγησαν την Ακαδημία που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, στη διενέργεια έρευνας

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα περίβλεπτα βραβεία Όσκαρ, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εσωτερικής έρευνας έπειτα από τρεις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, μετέδωσαν την Παρασκευή αμερικανικά ΜΜΕ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και το περιοδικό Variety, επικαλούμενα πηγές με γνώση της υπόθεσης, έγραψαν ότι η Ακαδημία ενημερώθηκε για αυτές τις τρεις καταγγελίες σε βάρος του Τζον Μπέιλι την Τετάρτη και σύντομα ξεκίνησε έρευνα.

Ο Τζον Μπέιλι, διευθυντής φωτογραφίας ηλικίας 75 ετών, προεδρεύει του οργανισμού από τον Αύγουστο του 2017.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επισήμανε:

«Η Ακαδημία διαχειρίζεται οποιαδήποτε καταγγελία με απόλυτη εχεμύθεια ώστε να προστατεύσει όλες τις πλευρές. Η Επιτροπή των Μελών εξετάζει όλες τις καταγγελίες σε βάρος μελών της βάσει του κώδικα δεοντολογίας και αφού ολοκληρώσει την έρευνα, ενημερώνει το διοικητικό της συμβούλιο. Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό επί αυτού του θέματος έως την ολοκλήρωση της έρευνας».

Στο ετήσιο γεύμα προς τιμή των υποψηφίων των Όσκαρ, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο, στον απόηχο του σκανδάλου Χάρβεϊ Ουάινστιν που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, ο Μπέιλι είχε διαβεβαιώσει ότι η Ακαδημία αναδημιουργείται με προγράμματα που στοχεύουν στην ενσωμάτωση και την πολυπολιτισμικότητα, «στη σημερινή εποχή που επιτάσσει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα για να επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των φύλων, των φυλών, της εθνικότητας και της θρησκείας».

(Φωτό: Jordan Strauss/Invision/AP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η #MeToo αποκάλυψη της Τζένιφερ Λόπεζ: 'Μου έχουν πει να δείξω τα στήθη μου. Το έκανα;'

Εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση

Συνεχίζεται η αποκαθήλωση του Κέβιν Σπέισι: Κλείνει το ίδρυμά του στη Βρετανία

ADVERTISING

SHARE: