Ύποπτοι που συνδέονται με τις επιθέσεις του Παρισιού παρακολουθούσαν αξιωματούχο της πυρηνικής βιομηχανίας

default image

Οι βελγικές αρχές βρήκαν στην κατοχή υπόπτων για σύνδεση στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός αξιωματούχου της πυρηνικής βιομηχανίας

Ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος «συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» του Βελγίου ανακάλυψαν οι βελγικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας La Dernière Heure.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο αναφέρθηκαν εφημερίδες και σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία» εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η ανακάλυψη αυτών των στιγμιότυπων «έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι» προσέθεσε η εισαγγελία, που δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που μαγνητοσκοπούσαν οι ύποπτοι «για τους προφανείς λόγους της ασφάλειας και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής».

Επιπλέον, η Δικαιοσύνη δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τις «συνθήκες της ανακάλυψης αυτών των πλάνων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που «κατασκόπευαν» οι ύποπτοι είναι ο «διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου».

Το βίντεο, που διαρκεί «περίπου 12 λεπτά» καταγράφει «την είσοδο μιας κατοικίας στη Φλάνδρα», διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι εικόνες «καταγράφθηκαν με μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε ένα άλσος, κάτω από άχυρα, κι ότι δύο άνδρες την μάζεψαν, οι οποίοι έφυγαν με ένα όχημα που είχε τα φώτα σβηστά» περιέγραψε η La Dernière Heure.

H κάμερα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των πολλαπλών εφόδων των αρχών στο Βέλγιο όπου οργανώθηκαν οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί η ημερομηνία που τραβήχθηκε το βίντεο κι επομένως να γνωρίζουμε εάν αυτές οι εικόνες μαγνητοσκοπήθηκαν πριν ή μετά τις επιθέσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα