Υπόθεση εκρηκτικών στην Πάτρα: Στη φυλακή ένας εκ των συλληφθέντων – Ήταν μέλος οπαδικού συνδέσμου

Υπόθεση εκρηκτικών στην Πάτρα: Στη φυλακή ένας εκ των συλληφθέντων – Ήταν μέλος οπαδικού συνδέσμου

Ο νεαρός πατρινός διατηρούσε σχέσεις με άτομα της «νύχτας»– προστασία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ- και ήταν μέλος του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Πάτρα.

Τον δρόμο για τις φυλακές, πήρε μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ένας εκ των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Πατρών, για κατοχή εκρηκτικών υλών στρατιωτικού τύπου, όπλων και ναρκωτικών.

Κατά την απολογία του, ο νεαρός πατρινός που σύμφωνα με πληροφορίες τηςεφημερίδας “Πελοπόννησος”, διατηρούσε σχέσεις με άτομα της «νύχτας» – προστασία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ- και ήταν μέλος του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Πάτρα, αρνήθηκε την οποιαδήποτε κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με τα εκρηκτικά, ωστόσο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις συχνές επισκέψεις του στην αποθήκη, όπου φυλάσσονταν αυτά.

Στο συγκεκριμένο χώρο, βρέθηκαν 956 γρ εκρηκτικού υλικού C 4,222 γρ ΤΝΤ, 334 γρ ζελατινο-δυναμίτιδα, 8 κοινοί και 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο κροτίδες με φυτίλι και ένα πυραγωγό σχοινί συνολικού μήκους 1,70 μέτρων, ποσότητες που, όπως έγραψε η εφημερίδα Πελοπόννησος, ήταν ικανές να «τινάξουν» στον αέρα τη…μισή πόλη!

Επιπλέον, σε κατ’ οίκον έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο σιγαστήρες, αυτοσχέδια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας τύπου tazer, 30 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, 128 φυσίγγια κρότου, τρία φυσίγγια πολεμικού όπλου, δύο ξύλινα γκλόμπ, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι 19 εκ. και ένα πιστόλι zeplica, καθώς, επίσης, τα 2,5 κιλά κάνναβης, και 90 γρ κοκαΐνης διαμοιρασμένη σε 30 φιξάκια.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είναι πατέρας και οι δυο γιοι, μ’ έναν εκ των οποίων ο πλέον προφυλακισθείς, διατηρούσε φιλικούς δεσμούς.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα, που προκύπτει από τη σύλληψη των τεσσάρων και παραμένει επί του παρόντος αναπάντητο, είναι από ποιους και πώς γινόταν η προμήθεια των εκρηκτικών, δεδομένου πως πρόκειται για υλικό που δεν κυκλοφορεί στην «αγορά», κατά συνέπεια δεν μπορεί να περιέλθει εύκολα στην κατοχή κάποιου. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως το είδος και η ποσότητα των εκρηκτικών, προορίζονταν για «μεγάλο» χτύπημα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των κατηγορούμενων σε ανεξιχνίαστες εμπρηστικές υποθέσεις σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, αλλά και σε οπαδικούς συνδέσμους στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα