Υπόθεση Ναβάλνι: Η ρωσική αστυνομία θέλει να στείλει ανακριτές στην Γερμανία

Υπόθεση Ναβάλνι: Η ρωσική αστυνομία θέλει να στείλει ανακριτές στην Γερμανία
Αλεξέι Ναβάλνι Eurokinissi

Το Βερολίνο, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει κανένα αίτημα της ρωσικής πλευράς για την αποστολή ανακριτών στην Γερμανία.

Η ρωσική αστυνομία παρακολούθησε το ιστορικό των μετακινήσεων του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι και το ότι δεν ήπιε ούτε είχε φάει πριν χάσει τις αισθήσεις του στο αεροσκάφος στο οποίος επέβαινε τον περασμένο μήνα.

Εκτός των άλλων, η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει έναν μάρτυρα ο οποίος έχει φύγει από την χώρα, ανακοίνωσε η διεύθυνση μεταφορών του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην περιφέρεια της Σιβηρίας.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών θα υποβάλει πρόσθετο αίτημα προς την Γερμανία μέσω του οποίου θα ζητά νομική συνδρομή στην Γερμανία όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι.

Παράλληλα, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου μετά την ανακοίνωση που έγινε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το κώμα, θέλει να στείλει στην Γερμανία ανακριτές για να συνεργασθούν με Γερμανούς συναδέλφους τους κατά την διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Βερολίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή, μέσω του εκπροσώπου της τύπου της γερμανική κυβέρνησης, ότι δεν έχει λάβει το αίτημα της ρωσικής πλευράς για την αποστολή ανακριτών στην Γερμανία με σκοπό να ερευνήσουν την υπόθεση της δηλητηρίασης του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα