Ζάεφ: Τα πρώτα οικονομικά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα φανούν στη Γευγελή

Ζάεφ: Τα πρώτα οικονομικά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών θα φανούν στη Γευγελή
Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου AP

Από την Γευγελή όπου και βρέθηκε την Πέμπτη, ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη πόλη θα φανούν τα πρώτα οικονομικά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στη Γευγελή με την εκεί επιχειρηματική κοινότητα, σημείωσε ότι τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα, θα γίνουν ορατά ακριβώς εκεί όπου με την συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας θα πρέπει αυτά να πολλαπλασιαστούν.

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στη Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελή, «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων – ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει – και πάνω σ’ αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version