Ζάιμπερτ: Καμία 'έκπτωση' στη συμφωνία με την Άγκυρα για βίζα

Ζάιμπερτ: Καμία 'έκπτωση' στη συμφωνία με την Άγκυρα για βίζα

Οι Βρυξέλλες δεν θα χαμηλώσουν τον πήχη στη συμφωνία με την Άγκυρα για την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου, λέει το Βερολίνο

Η ΕΕ δεν θα μειώσει τα απαιτήσεις της από την Τουρκία για να παραχωρήσει στους πολίτες της χώρας αυτής τη δυνατότητα να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ευρώπη, σε αντάλλαγμα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ως αποτέλεσμα του σχεδίου συμφωνίας για τη μετανάστευση, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Θα επιταχύνουμε τώρα την εξέταση του αν έχουν ικανοποιηθεί οι απαραίτητες απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία, τα απαραίτητα κριτήρια", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Είμαστε έτοιμοι, όπου αυτό μπορεί να γίνει, να επιταχύνουμε, αλλά δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση των ποιοτικών κριτηρίων", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου ορισμένα στελέχη του συντηρητικού συνασπισμού της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσαν πως η συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία θα πρέπει να συναφθεί μόνο εφόσον δοθεί στην Τουρκία καθεστώς "χώρας ασφαλούς προέλευσης", περιπλέκοντας εν δυνάμει τις προσπάθειες της ΕΕ να οριστικοποιήσει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Η συντηρητική Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας έχει ήδη διατυπώσει επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να συνδεθούν τα αιτήματα της Τουρκίας με όποια συμφωνία με την ΕΕ οριστικοποιηθεί έως τις 17-18 Μαρτίου. Η CSU είναι επίσης επιφυλακτική όσον αφορά την προσπάθεια της Άγκυρας να ενταχθεί στην ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: