Ζελένσκι: “Θα μιλήσω μόνο απευθείας με τον Πούτιν”

Ζελένσκι: “Θα μιλήσω μόνο απευθείας με τον Πούτιν”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Πρόθυμος να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. "Η Ουκρανία θα αγωνιστεί μέχρι να ανακτήσει όλα τα εδάφη της".

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι, αν ο Ρώσος πρόεδρος “αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα”, υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Ουκρανία θα αγωνιστεί μέχρι να ανακτήσει όλα τα εδάφη της.

Η Μόσχα θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της στις γραμμές όπου βρίσκονταν πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου, είπε ο Ζελένσκι.

“Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς την διενέργεια συνομιλιών, δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Μόσχα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στις συνομιλίες της με το Κίεβο.

Ουκρανία: “Έπεσαν” τρεις πόλεις στο Ντονέτσκ – Σκληρές μάχες στα ανατολικά

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τρεις πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, συμπεριλαμβανομένου του Σβιτλοντάρσκ, επιβεβαίωσε στο Radio Free Europe/Radio Liberty ο ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, Πάβλο Κιριλένκο.

Νωρίτερα σήμερα, η ηγεσία της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είχε ανακοινώσει μέσω Telegram ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν το Σβιτλοντάρσκ και αντικατέστησαν την ουκρανική με τη ρωσική σημαία.

Το Σβιτλοντάρσκ βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ, που αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες.

“Οι μάχες στα ανατολικά θα κρίνουν τη μοίρα της Ουκρανίας”

Οι μάχες που μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσαν να καθορίσουν τη μοίρα της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να περικυκλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα σε δύο πόλεις στις όχθες του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς. Σύμφωνα με τον Μοτουζιάνικ, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό.

«Παρακολουθούμε πλέον την πιο ενεργή φάση της επίθεσης ευρείας κλίμακας που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της χώρας μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας κρίνεται ίσως εκεί αυτήν τη στιγμή», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα