Ζελένσκι: Υποστηρίζει ανοιχτά τον Μακρόν και ζητά από τη Λεπέν “να κατανοήσει το λάθος της”

Ζελένσκι: Υποστηρίζει ανοιχτά τον Μακρόν και ζητά από τη Λεπέν “να κατανοήσει το λάθος της”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Εμανουέλ Μακρόν AP Photo/Efrem Lukatsky

Θερμός υποστηρικτής του Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη "σκιά" των γαλλικών εκλογών. Ζητά από την "ανεπιθύμητη" Λεπέν να κατανοήσει το λάθος της για τις φιλικές σχέσεις της με τον Πούτιν.

Φιλικός προς τον Μακρόν, εχθρικός προς την Λεπέν, όπως και ο Αλεξέι Ναβάλνι, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, λίγες ημέρες πριν τον τελευταίο γύρο των γαλλικών εκλογών.

Σε συνέντευξη του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Ζελένσκι κάλεσε την ακροδεξιά υποψήφια, η οποία ως γνωστόν έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη στην Ουκρανία, να αναθεωρήσει τις φιλικές ως σήμερα απόψεις της για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Εάν η υποψήφια πρόεδρος (Λεπέν) κατανοήσει ότι έκανε λάθος, (…) η σχέση μας θα μπορούσε να αλλάξει”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν διατηρεί σχέσεις που δεν θα ήθελε να τις χάσει.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει νίκη Μακρόν με 56%

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 71%.

Χθες το φως της δημοσιότητας είδαν άλλες τρεις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να προηγείται της Μαρίν Λεπέν και να κερδίζει με ποσοστά υψηλότερα από εκείνα που καταγράφονταν πριν από τον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos δίνει στον Μακρόν ποσοστό 56,5% στον δεύτερο γύρο. Η ίδια εταιρεία τον έδινε νικητή των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 53% στις 8 Απριλίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο.

Στη δημοσκόπηση της Opinionway ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 56%, δηλαδή δύο μονάδες πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, την Παρασκευή. Νικητή των εκλογών με 55% τον φέρνει και η δημοσκόπηση της Ifop, που πριν από τον πρώτο γύρο του έδινε ποσοστό 52% στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την Ifop, η αποχή αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 26%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα