Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε αντιστέκεται στις πιέσεις του στρατού να φύγει από τη χώρα

Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε αντιστέκεται στις πιέσεις του στρατού να φύγει από τη χώρα
Zimbabwe's President Robert Mugabe appears to be asleep, during the first plenary session of the 3rd Africa-EU Summit in Tripoli, Libya, Monday Nov. 29, 2010. 80 African and European Heads of State and Government and some 50 observers from third countries met in Tripoli to discuss concrete ways to stimulate inclusive growth, to create employment opportunities, and to use sustainable development as a driver for growth. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Επί ξυρού ακμής η Ζιμπάμπουε, μία ημέρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό, με την επίφαση εκστρατείας κατά των "κακοποιών στοιχείων" στο περιβάλλον του 93χρονου πορέδρου Μουγκάμπε

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε επιμένει ότι είναι ο μόνος νόμιμος ηγέτης της χώρας, δήλωσε μια πηγή από την υπηρεσία Πληροφοριών σήμερα, και αρνείται τη μεσολάβηση ενός καθολικού ιερέα που προσπαθεί να διασφαλίσει την αποχώρηση από τη χώρα του 93χρονου.

Ο ιερέας, ο Φιντέλις Μουκονόρι, ενεργεί ως μεσολαβητής μεταξύ του Μουγκάμπε και των στρατηγών που κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα χθες Τετάρτη σε μια επιχείρηση, η οποία έχει στόχο, σύμφωνα με τους ίδιους, «τους εγκληματίες» στο περιβάλλον του, δήλωσε ανώτερη πολιτική πηγή στο Reuters.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Ζιμπάμπουε αναφέρον ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα, που αποπέμφθηκε από τον Μουγκάμπε νωρίτερα αυτό τον μήνα, σχεδιάζει το όραμά του για τη μετά Μουγκάμπε εποχή σε συνεργασία με τον στρατό και την αντιπολίτευση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Ενισχύοντας τις εικασίες ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι, που βρισκόταν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική όπου λάμβανε θεραπεία για τον καρκίνο, επέστρεψε αργά χθες το βράδυ στη Χαράρε, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα