Κούβελος και Δημητρακόπουλος στον εισαγγελέα

Κούβελος και Δημητρακόπουλος στον εισαγγελέα

Παράβαση μη υποβολής δήλωσης "πόθεν έσχες" από πρώην βουλευτή. Διαβάστε για τι ακριβώς παραπέμπονται

Στον εισαγγελέα εφετών παραπέμπεται ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Δημητρακόπουλος για παράβαση μη υποβολής δήλωσης “πόθεν έσχες”.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, κατά την ταυτοποίηση που έκανε, στα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών με τα “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος δεν είχε υποβάλει δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, παρότι του είχε ζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε πως από τα 24 συνολικά, πολιτικά πρόσωπα που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και για τα οποία ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και παραστατικά προκειμένου να δικαιολογήσουν τις κινήσεις λογαριασμών τους, ταυτοποιήθηκαν ήδη τα 12.

Σε αυτά τα 12 δεν προκύπτει κανένα ζήτημα, ενώ πέντε είναι εν ενεργεία βουλευτές, ενώ άλλα επτά είναι συγγενικά πρόσωπα πολιτικών.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ταυτοποιήσεις άλλων 10 πολιτικών και όπως εκτίμησε ο κ. Αργύρης ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι και η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου , συζύγου της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, παραπέμπεται στον εισαγγελέα εφετών για ανακριβή δήλωση.

Στον εισαγγελέα Εφετών και ο Ισίδωρος Κούβελος

Και ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη πηγαίνει στον εισαγγελέα Εφετών καθώς διαπιστώθηκε ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες.

Οι ορκωτοί ελεγκτές της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής χαρακτήρισαν “ανακριβή” τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Κούβελου, αφού δεν κατέγραψε ως όφειλε τη μεταβίβαση ποσού 1 εκατ. δολαρίων σε τράπεζα του Λονδίνου στις 4/3/2011.

Πάντως να σημειωθεί πως από τον έλεγχο που διενήργησαν δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επαύξηση της περιουσίας του.

Σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε το γραφείο του κ. Κούβελου σημειώνεται μεταξύ άλλων πως ο ίδιο ζήτησε να ελεγχθεί το θέμα δικαστικά, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά:

“O Ισίδωρος Κούβελος από την αρχή είχε ζητήσει το θέμα να ελεγχθεί δικαστικά για να μη μείνει καμία σκιά και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Αφού στήθηκε και φούσκωσε η ιστορία με κατασκευασμένες αναφορές τελικώς, η επιτροπή ελέγχου του πόθεν έσχες της Βουλής, που εξέτασε τη δήλωσή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καθ’ οιοδήποτε τρόπο επαύξηση ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη αυτή η υπόθεση είχε ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και συνειρμών αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Το να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα