Άγριες μέρες και νύχτες στο κέντρο της Αθήνας

Άγριες μέρες και νύχτες στο κέντρο της Αθήνας

Η στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας στο κέντρο της Αθήνας συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Το αιματηρό περιστατικό δείχνει με το χειρότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα. Το NEWS 247 μίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες. Δείτε τι καταγγέλλουν (Vids)

Ο 44χρονος συμπολίτης μας Μανώλης Καντάρης ετοιμαζόταν να πάει τη σύζυγό του στο μαιευτήριο έχοντας μαζί του μια βιντεοκάμερα. Αυτή είδαν τρεις κακοποιοί οι οποίοι του επιτέθηκαν και τελικά τον σκότωσαν με μαχαιριές, κάποιες στην πλάτη και μία στον λαιμό στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου το πρωί της Τρίτης.

Το νέο αυτό αιματηρό περιστατικό έφερε και πάλι στο φως την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και μάλιστα μερικές μόνο ημέρες μετά την τεράστια επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις συγκεκριμένες περιοχές.

Την Τρίτη ο κόσμος στην περιοχή ήταν ανάστατος , ενώ λίγα λουλούδια και ένα "αντίο" ήταν στο σημείο όπου έγινε η άγρια δολοφονία.

Λαμβάνοντας ως αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, η δημοσιογραφική ομάδα του News247 πήγε στο κέντρο, στις περιοχές γύρω από την Ομόνοια αλλά και στη Γ' Σεπτεμβρίου, μίλησε με καταστηματάρχες, υπαλλήλους αλλά και κατοίκους, οι οποίοι εξέθεσαν την κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά.

Το συγκλονιστικό είναι πως στο σύνολό τους οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για πλήρη απάθεια από την πλευρά της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δεν ήθελε καν να μιλήσει με πλάτη στην κάμερα είπε:

"Τους τηλεφωνούμε τους λέμε γίνεται εμπόριο πρέζας μπροστά μας και δεν επεμβαίνουν. Δεν έρχονται".

Περίπου ίδια περιστατικά έχουν να πουν όλοι οι καταστηματάρχες στο κέντρο. Οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να προβαίνουν σε αυτοσχέδια μέτρα προστασίας, ώστε να σώσουν πρωτίστως τους εαυτούς τους και μετά τις περιουσίες τους.

 

 

Ωστόσο, και αυτά τα μέτρα πολλές φορές δεν είναι αρκετά και οι άνθρωποι δίνουν τα πάντα προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Η περιοχή κάτω από τη Γ' Σεπτεμβρίου, προς την πλατεία Βικτωρίας έχει μετατραπεί σε άγρια ζώνη μάχης

 

Ο κύριος Γιάννης διατηρεί κατάστημα για χρόνια στην Πειραιώς, από την άλλη πλευρά της πλατείας. Παρά τη συνεχή αστυνόμευση των τελευταίων εβδομάδων, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη

 

Σε άλλο κατάστημα, δίπλα από την πλατεία συναντήσαμε κάτοικο της περιοχής. Για χρόνια ζει στο κέντρο. Τα παράπονά του από την Αστυνομία πολλά, αλλά και τα περιστατικά που έχει δει τον έχουν τρομάξει.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ταμίας του καταστήματος

Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ζητούν πεζές περιπολίες, τις οποίες και θεωρούν λύση του προβλήματος.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν για άλλη μια φορά οι έχοντες την ευθύνη θα προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας ή αν θα περιμένουν το επόμενο θύμα για να εκφράσουν τη λύπη και τον αποτροπιασμό τους .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θλίψη και οργή για το φονικό στο κέντρο της Αθήνας

Κροκοδείλια δάκρυα την ώρα που μετράμε νεκρούς

Τον μαχαίρωσαν για μια κάμερα πριν δει το παιδί του

SHARE: