Έρευνα του News 247: Κρίση στη ζωή, τις σχέσεις και το σεξ (3ο μέρος)

Έρευνα του News 247: Κρίση στη ζωή, τις σχέσεις και το σεξ (3ο μέρος)

Μιλώντας για κρίση στην οικονομία, ο όρος μοιάζει κάπως αφηρημένος. Παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, εάν σχετιστεί με την πραγματική ζωή και τις επιπτώσεις σε αυτήν. Η βραδινή έξοδος, μία εκδρομή, τα σχέδια για τη ζωή με τον/την σύντροφο, η σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, δεν είναι εύκολο να μπουν στο περιθώριο

Το κλίμα που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι στις μεταξύ τους σχέσεις, στο σπίτι, στην επικοινωνία και τη συνύπαρξη με τον/την σύντροφό τους και τις σεξουαλικές τους σχέσεις, κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι, σε έναν τόπο όπου παραδοσιακά, οι προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί, ήταν και είναι η συνδετική ουσία του κοινωνικού συνόλου.

Τι αποδεικνύει η έρευνα; Ότι 80% βιώνουν τις συνέπειες τις κρίσης στην προσωπική τους ζωή και τις αισθηματικές τους σχέσεις, με το 52% όσων είναι παντρεμένοι ή συζούν και το 51% όσων μένουν άνεργοι, να βιώνουν μία “κρίση μέσα στην κρίση” με τον/την σύντροφό τους.

Κρίση και στη σεξουαλική τους ζωή

Η σεξουαλική τους ζωή, φαίνεται επίσης να βρίσκεται στα όρια. Το 40% όσων συζούν ή είναι παντρεμένοι δηλώνουν ότι έχουν χάσει τη διάθεση για σεξ (36% στους ανέργους). Οι γυναίκες σε ποσοστό 30% και οι άνδρες 21% με την περιφέρεια (εκτός μεγάλων αστικών κέντρων) να αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε μικρότερο ποσοστό (28%).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα