ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Κωστής Παπαϊωάννου

Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι ιστορικός και συγγραφέας. Εργάζεται στην εκπαίδευση. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παλιότερα ήταν Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και μετείχε στο συντονισμό του Παρατηρητηρίου στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Διευθύνει το ΣΗΜΕΙΟ για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς.


Αρσάκειο

Οι υποκλοπές, το Αρσάκειο και η διαφάνεια

ΓΝΩΜΕΣ

Την ώρα που μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ανάγουν σε θέμα προτεραιότητας την εσωτερική διαφάνεια και λογοδοσία, στην Ελλάδα ιδρύματα με μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση καλούν σε σιωπητήριο.

"Θεσμικός ανένδοτος τώρα!" για ανάταξη της δημοκρατίας

"Θεσμικός ανένδοτος τώρα!" για ανάταξη της δημοκρατίας

ΓΝΩΜΕΣ

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου γράφει στο NEWS 24/7 για τις κινήσεις πολιτικού βάρους που απαιτούνται στο πλαίσιο ενός σχεδίου θεσμικής επανεκκίνησης και ανασύνταξης του κράτους δικαίου.

Το πέρασμα της φωτιάς στην Εύβοια

Το γαρ πολύ της θλίψεως

ΓΝΩΜΕΣ

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γράφει για την ανάγκη να περάσουμε από την οργή στην ελπίδα επειγόντως πριν εκφασιστεί η λαϊκή απόγνωση