Λεηλατημένη Αθήνα και νέο Μνημόνιο

Λεηλατημένη Αθήνα και νέο Μνημόνιο
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Στάχτη καταστήματα και κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Σκηνικό πολέμου μέχρι αργά τη νύχτα ενώ στη Βουλή ψήφιζαν το νέο Μνημόνιο (Pics + Vids)

Θλίψη προκαλεί η εικόνα της κατεστραμμένης Αθήνας. Το κέντρο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, με τις καταστροφές και τις λεηλασίες να είναι εκτεταμένες.

Από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 70 πολίτες και 106 αστυνομικοί από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε 92 συλλήψεις και 74 προσαγωγές.

 

Στη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, πολυπληθείς ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας με βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα. 

 

Σε 45 ανέρχονται τα κτίρια και καταστήματα που τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ σε άλλα οι γνωστοί – άγνωστοι  προκάλεσαν φθορές, αφαιρώντας αντικείμενα και εμπορεύματα.

Οι βανδαλισμοί προσέφεραν ευκαιρία για ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο, με τους κουκουλοφόρους να αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν Πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν αυτά ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών, δεδομένου ότι οι ταραχοποιοί και μερίδα του συγκεντρωμένου πλήθους δεν επέτρεπαν την προσέγγισή τους στα σημεία αυτά.

 

Αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλώβισαν πολίτες που βρίσκονταν εντός κτιρίων που είχαν προκληθεί εμπρησμοί.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, επισήμανε ότι αυτά που έζησε η πόλη είναι αντίστοιχα με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.

“Δυστυχώς ξαναζούμε τα ίδια. Πρέπει, όμως, να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτά που έγιναν δεν θα κάμψουν το ηθικό των κατοίκων της πόλης”, τόνισε.

Όσον αφορά στους καταστηματάρχες, ανέφερε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και πως “ο δήμος Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι οικονομικά αιμορραγεί, θα στηρίξει όπως μπορεί τους εμπόρους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα