ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι Έλληνας πολιτικός και μηχανικός τοπογραφίας. Τον Ιούλιο του 2019, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γεννήθηκε το 1972 στη Μεσαρά του νομού Ηρακλείου. Σπούδασε μηχανικός τοπογραφίας στο ΤΕΙ Αθήνας, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εργάστηκε ως εργοδηγός και μελετητής σε δημόσια έργα και ως τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Έχει ιδρύσει την εταιρία 'Επιχειρείν Ε.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών' με έδρα το Ηράκλειο. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος Κ.Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δυο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, Πρόεδρος του Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας. Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ το 2010 προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση βιβλίου (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση Ώρα Μηδέν. Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή

ΚΙΝΑΛ: "Ο Αυγενάκης ευτελίζει ξανά τις δημοκρατικές διαδικασίες στις Αθλητικές Ομοσπονδίες"

Το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως ο υφυπουργός Αθλητισμού "παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες που ήδη έχουν προκηρυχθεί".

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης: "Καμία ανοχή σε κάθε μορφή κακοποίησης στον αθλητισμό"

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λευτέρης Αυγένακης αναφέρθηκε στα 13 μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αναχαίτιση και την οριστική εξαφάνιση των θλιβερών φαινομένων κάθε είδους βίας από τον αθλητισμό.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης: Μέτρα για την εξυγίανση του αθλητισμού μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση

Θα ενσωματωθούν άμεσα σε νομοσχέδιο μέτρα για την εξυγίανση του αθλητισμού, προκειμένου να ψηφιστούν στην Βουλή δήλωσε ο υφυπουργός ΑΘλητισμού.

Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης: "Εχουμε καταθέσει αιτήματα επανέναρξης δραστηριοτήτων, μικρή θετικότητα στον αθλητισμό"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι τα τεστ δείχνουν ότι η θετικότητα στον κορονοϊό είναι μικρή στον αθλητισμό και επανέλαβε τα αιτήματα στην επιτροπή Λοιμοξιωλόγων για επανέναρξη συγκεκριμένων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κωπηλασία

Κωπηλασία: Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις καταγγελίες

Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταγγελίες εναντίον της Ομοσπονδίας Κωπηλασίας για οικονομική αδιαφάνεια, παρενοχλήσεις διεθνών αθλητών και καταχρήσεις εξουσίας.

Λευτέρης Αυγενάκης

Μπεκατώρου: Δράσεις στον Αθλητισμό για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας

Πακέτο τριών κοινωνικών δράσεων, για την αντιμετώπιση φαινομένων κάθε μορφής βίας και κατάχρησης εξουσίας στον ελληνικό αθλητισμό, ενεργοποιεί η ΓΓ Αθλητισμού Αθλητισμού.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Υπόθεση Μπεκατώρου: Αναστέλλεται η χρηματοδότηση της ΕΙΟ και ξεκινά οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να ανασταλεί η χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ενώ ζήτησε τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σοφία Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου: Η συγκλονιστική περιγραφή της κακοποίησης που υπέστη

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο με τη συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της ΕΙΟ.

O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης στο NEWS 24/7 για την υπόθεση Μπεκατώρου: "Θα πάμε μέχρι τέλους" 

Αποφασισμένος να προχωρήσει όχι μόνο στην υπόθεση Μπεκατώρου και όσων μιλήσουν, αλλά γενικά στην αθλητική μεταρρύθμιση μέχρι τέλους δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. 

Αυγενάκης: "Η καταγγελία της Μπεκατώρου να ενεργοποιήσει όλα τα πειθαρχικά όργανα"

Αυγενάκης: "Η καταγγελία της Μπεκατώρου να ενεργοποιήσει όλα τα πειθαρχικά όργανα"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ενεργοποιήσει όλων των πειθαρχικών οργάνων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης (Φωτογραφία αρχείου)

Αθλητικό Νομοσχέδιο: Ευκαιρία μεταρρύθμισης, δίχως συμβιβασμούς με την καθεστωτική αδράνεια

Το αν υπάρχει πραγματική θέληση στο υφυπουργείο Αθλητισμού να προχωρήσει σε ουσιώδεις αλλαγές θα κριθεί το επόμενο διάστημα που το νομοθέτημα θα βρεθεί στην διαβούλευση. Ηχηρή έκκληση κορυφαίων αθλητών για να φυσήξει αέρας ανανέωσης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Στην Ελλάδα η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού ζήτησε και θα διοργανώσει την Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, αλλά και την Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της σύμβασης Μacolin.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Αυγενάκης: "Θετικοί στο να γίνει εδώ η Euroleague"

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, για 2,5 ώρες παραχώρησε συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης και ενημέρωσε για όλα όσα έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

Κατατέθηκε η τροπολογία για την τροποποίηση των προκηρύξεων όλων των πρωταθλημάτων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια διάταξη, που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ.

Ο πρωθυπουργός, μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε με σπουδαίους αθλητές για το πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά"

Μητσοτάκης: Ευκαιρία να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στον αθλητισμό και τον εθελοντισμό

Ο πρωθυπουργός, μέσω τηλεδιάσκεψης συνομίλησε με σπουδαίους αθλητές για το πρόγραμμα "Ζήσε Αθλητικά", αναφέροντας πως οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας βοήθησαν πολλούς να ανακαλύψουν τον αθλητισμό.

Συμφωνία Αυγενάκη - Βρούτση για 599 'αθλητικές' θέσεις

Συμφωνία Αυγενάκη - Βρούτση για 599 'αθλητικές' θέσεις

Άμεση προκήρυξη για 599 'αθλητικές' θέσεις μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, με τη συμφωνία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Η μπάλα της Super League

Κορονοϊός: Αίτημα για να λάβουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα το επίδομα των 800€

Ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, και ο πρόεδρος των Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ζήτησαν μέσω επιστολής οι ποδοσφαριστές των εθνικών κατηγοριών να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης

Γιατί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει τον Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού

Η σημερινή πολιτική Γεραπετρίτη δεν έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα των πρωτοβουλιών που είχε λάβει έως την κρίση ο αρμόδιος υφυπουργός. Τι λένε στα «Παιχνίδια Εξουσίας» πρόσωπα που γνωρίζουν. Τα κενά ως προς την αφαίρεση βαθμών

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και η Λίνα Μενδώνη

Την άλλη εβδομάδα Αυγενάκης και Μενδώνη στο Μαξίμου για απολογισμό του έργου τους

Πιθανή επίσκεψη, επίσης, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Αθλητισμού, για την υπογραφή της σύμβασης για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνομιλεί στη Βουλή με το Στέλιο Πέτσα

Αυγενάκης κατά Βασιλειάδη: "Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον λαϊκισμό του"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτίθεται στον προκάτοχό του στο υφυπουργείο αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, λέγοντας πως προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρυφτεί πίσω από τον δικό του λαϊκισμό και την αναποτελεσματικότητά του.

Λευτέρης Αυγενάκης

"Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της"

Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη ψηφοφορία και γιατί κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το ένα λάθος επιχειρεί να διορθώσει το προηγούμενο.