post impression url

5 καθημερινά αντικείμενα που είναι εστίες μικροβίων και πώς να τα απολυμάνεις

5 καθημερινά αντικείμενα που είναι εστίες μικροβίων και πώς να τα απολυμάνεις

Οι αναπάντεχες εστίες μικροβίων και το μυστικό για να τα εξαλείψεις.

Εδώ και ένα μήνα που ζούμε στον ‘πυρετό’ του νέου κορονοϊού, το καθημερινό μας λεξιλόγιο έχει εμπλουτιστεί με λέξεις όπως “καραντίνα”, “sms μεταβίβασης” και, φυσικά, “απολύμανση”. Πόσο σίγουρος είσαι, όμως, πως ξέρεις πώς να απολυμάνεις αποτελεσματικά το σπίτι; Και μήπως αφήνεις έξω από τη ‘φασίνα’ ορισμένα αντικείμενα που αποτελούν εστία μικροβίων; Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως αυτές τις ημέρες είναι σημαντικό να απολυμαίνουμε τραπέζια, καρέκλες πόμολα, διακόπτες και φυσικά τα είδη υγιεινής αλλά και τις επιφάνειες προετοιμασίας του φαγητού.

Υπάρχουν όμως και κάποια αντικείμενα που, όσο πιο συχνά τα χρησιμοποιούμε τόσο πιο… αόρατα γίνονται την ώρα της καθαριότητας αφού σπάνια έως ποτέ δεν αναλογιζόμαστε πως χρειάζονται απολύμανση. Και, περιέργως, είναι αυτά που αγγίζεις με τα χέρια σου δεκάδες φορές μέσα σε μία ημέρα. Ευτυχώς, η Klinex, που είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην απολύμανση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πανεύκολα και σε αυτά τα αντικείμενα, θωρακίζοντας το περιβάλλον σου απέναντι σε ιούς και βακτήρια.

Κινητό τηλέφωνο

Το κινητό σου μπορεί να είναι η προέκταση των χεριών σου, μα σε αντίθεση με αυτά δεν το πλένεις ποτέ. Και χάρη στο πλαστικό, το μέταλλο και το γυαλί που διαθέτουν, συγκρατούν πλήθος μικροβίων που ταξιδεύουν από τη συσκευή στα χέρια κι από εκεί στο πρόσωπό σου. Ερευνητές στο University of Arizona, μάλιστα, ανακάλυψαν πως τα κινητά έχουν δεκαπλάσιο αριθμό βακτηρίων από το κάθισμα της τουαλέτας! Για να το απολυμάνεις, ψέκασε χλωρίνη Klinex σε σπρέι σε ένα καθαρό πανί και πέρασε με αυτό το (κλειστό) κινητό σου διεξοδικά. Άφησέ το να στεγνώσει εντελώς πριν το ανοίξεις.

Τιμόνι

Μπορεί πλέον να μην μπαίνεις και πάρα πολύ συχνά στο αμάξι σου ωστόσο το πιο πιθανό είναι πως το τιμόνι δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ. Κι όμως είναι η επιφάνεια του αμαξιού (μαζί με το λεβιέ ταχυτήτων) που αγγίζεις πιο συχνά από κάθε άλλη και που, κατ’επέκταση, βρίθει από μικρόβια και βακτήρια. Για να το απολυμάνεις, αραίωσε χλωρίνη Klinex μέσα σε 1 λίτρο νερό, μούλιασε ένα πανί και τύλιξε με αυτό το τιμόνι. Μετά από 1-2 λεπτά τρίψτε το καλά με το πανί, μην παραλείποντας και τη βάση του τιμονιού κι επιμένοντας στις περιοχές που ακουμπούν τα χέρια. Μετά από αυτό το πρώτο καθάρισμα κάνετε ένα επιπλέον πέρασμα με ένα καθαρό πανί και χλωρίνη Klinex σε σπρέι μία φορά την εβδομάδα.

Τηλεκοντρόλ

Σε προκαλούμε να μετρήσεις πόσες φορές αγγίζεις το τηλεκοντρόλ μέσα σε μία ημέρα. Πολλαπλασίασέ το με όλα τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού και τώρα πολλαπλασίασε τον αριθμό ξανά με τις 21 ημέρες που ήδη μετράμε στο σπίτι. Για να απολυμάνεις αυτή την τόσο απροσδόκητη εστία μικροβίων, αραίωσε ελάχιστη χλωρίνη Klinex μέσα σε 1 λίτρο νερό, μούλιασε ένα πανί και καθάρισε με αυτό το τηλεκοντρόλ. Δώσε έμφαση σε κάθε πλήκτρο και τον χώρο ανάμεσά τους και τέλος άφησέ το να στεγνώσει καλά πριν να το χρησιμοποιήσεις.

Πληκτρολόγιο

Η καθαριότητα του πληκτρολογίου σου είναι, αυτή την εποχή, πιο σημαντική από ποτέ αφού και αυτό είναι ένα ακόμα αντικείμενο που αγγίζεις πολύ και καθημερινά αλλά σπανιότατα καθαρίζεις. Για να καταλάβεις τι μπορεί να κρύβει, μια έρευνα του 2016 απέδειξε πως ένα κοινό πληκτρολόγιο (αλλά και το ποντίκι) είναι 20.000 φορές περισσότερο βρώμικο από το κάθισμα μιας τουαλέτας. Για να το καθαρίσεις και να το απολυμάνεις αποτελεσματικά, ψέκασε χλωρίνη Klinex σε σπρέι σε ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδια και καθάρισέ το διεξοδικά πάνω και ανάμεσα από τα πλήκτρα. Χρησιμοποίησε ένα άλλο πανί για να καθαρίσεις και το ποντίκι.

Γυαλιά

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σε σχέση με τον νέο κορονοϊό. Ένα από αυτά ήταν πως μπορεί να μολυνθεί κάποιος ακόμα και από τα μάτια. Γι’αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως καθαρίζεις τα χέρια σου, να καθαρίζεις και τα γυαλιά σου που μπορεί εύκολα να μολυνθούν και να μολύνουν. Για να το καταφέρεις αρκεί μια μόλις σταγόνα χλωρίνη Klinex μέσα σε μια κούπα νερό. Βρέξε με το υγρό ένα καθαρό πανί και πέρασε το σκελετό και τους φακούς. Ολοκλήρωσε την καθαριότητα των φακών με ένα στεγνό φρέσκο πανί με μικροΐνες.

Για κάθε άλλη επιφάνεια επιλέγουμε και πάλι χλωρίνη.

Η Χλωρίνη είναι ένα πολύ ισχυρό προϊόν για την εξουδετέρωση μικροβίων και απολύτως κατάλληλο για χρήση στο σπίτι. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματική στην αφαίρεση βρωμιάς και εξουδετερώνει τις άσχημες μυρωδιές καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τα μικρόβια που συχνά τις προκαλούν. Απομακρύνει ακόμα και διάφορες αίτιες αλλεργιών.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιβακτηριδιακά προϊόντα η χλωρίνη σκοτώνει όλα τα γνωστά είδη μικροβίων άρα και όλα τα είδη βακτηρίων και ιών. Συχνά όταν υπάρχει άρρωστος στο σπίτι, συνυπάρχουν στις επιφάνειες πολλά διαφορετικά είδη που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις/αρρώστιες. Σε αυτή, ιδίως, την περίπτωση συνιστάται η χρήση προϊόντος με πολύ ευρεία αντιμικροβιακή δράση όπως η Χλωρίνη, για τη σωστή απολύμανσή του.

Σου είπαμε ήδη πώς να χρησιμοποιήσεις τη Χλωρίνη Klinex σε 5 καθημερινά αντικείμενα. Βρες παρακάτω και μερικές ακόμα οδηγίες για κάθε επιφάνεια του σπιτιού.

  • Αδιάλυτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από το χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, στις αποχετεύσεις μπάνιου και σε νεροχύτες.
  • Σε επιφάνειες όπως πάγκοι κουζίνας ή πάτωμα συνιστάται να διαλύουμε 150ml χλωρίνης σε 5L νερό. Χρησιμοποιούμε γάντια και βουτάμε το σφουγγάρι μας στο διάλυμα χλωρίνης και περνάμε με αυτό τις επιφάνειες και μετά ξεβγάζουμε με νωπό πανί. Μπορούμε με το ίδιο διάλυμα να απολυμάνουμε πόμολα από πόρτες, που χρησιμοποιούνται συχνά.

Με τη χρήση Χλωρίνης σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών, φροντίζοντας το σπίτι, την οικογένεια και τον εαυτό μας με τον καλύτερο τρόπο.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version