6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς.

Σαν μπαμπούλας φτιαγμένος από βαμβάκι και ζάχαρη, κρέμεται κάθε εβδομάδα πάνω από τα κεφάλια μας η απόφαση του να μείνουμε σπίτι, βυθίζοντας μία σπιθαμή παραπάνω τα μαξιλάρια του καναπέ.

Είναι η συνήθεια, είναι ο καιρός, είναι τα χρήματα, είναι και οι φίλοι που βαριούνται αλλά πάνω από όλα είναι η άγνοια του τι γίνεται εκεί έξω και εμείς το χάνουμε μέσα στις βατραχοπυτζάμες μας που θα έγραφε και ο Τιμ Ρόμπινς.

Γιατί καλώς ή κακώς (μόνο καλώς) ζούμε σε μία πόλη που θέλει και ξέρει πώς να διασκεδάζει. Εσύ ακόμη να αποφασίσεις να γίνεις μέρος της;

Δευτέρα στην πλατεία Μαβίλη και το jazz meet του μπαρ ‘Κύριος’

Η Δευτέρα είθισται να είναι λίγο ‘τζαζ’ ως μέρα. Για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε τώρα. Ο Κύριος στη Μαβίλη, αποφάσισε να δώσει στη μέρα τις νότες που τις αρμόζουν με μία βραδιά live τζαζ.

Σήμερα, Δευτέρα, οι Talk of two θα είναι στην πλατεία Μαβίλη από τις 21.00. Εσύ;

Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη

Τρίτη και Θέατρο: Ο Αδαής και ο Παράφρων στο Θέατρο Πορεία

 

Κάποιος έχει πει ότι ‘τα δευτερότριτα ανεβαίνουν οι καλύτερες παραστάσεις’. Και δεν έχει καθόλου άδικο. Η παράσταση ‘Ο Αδαής και ο Παράφρων’ του Γιάννου Περλέγκα ξεκίνησε την πορεία της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, συνεχίστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και επανέρχεται για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων στο θέατρο Πορεία. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει ακόμα να σημειωθεί πέρα από το γεγονός ότι όσοι την έχουν δει την κατατάσσουν στις καλύτερες παραστάσεις των τελευταίων ετών είναι ότι η πρωταγωνίστρια Ανθή Ευστρατιάδου τιμήθηκε με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2017, ενώ στο Γιώργο Δεπάστα απονεμήθηκε το   Βραβείο μετάφρασης της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016.

Στο Θέατρο Πορεία, στις 20.30

Η κωμική πλευρά της Τετάρτης στο Six Dogs

Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Μιχάλης Μαθιουδάκης προτείνουν να το δούμε ‘Στα Πλάγια’ για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αποτυχημένα πάρτι, ελληνικό πένθος, εκτυπωτές, κόκκινα φανάρια, χάλια αφίσες, λάθη στον messenger, ατελείωτη φλυαρία, κόλπα γιαγιάδων, ανιχνευτές μετάλλων, παιδικές ζωγραφιές, θείοι (πάντα θείοι…), άκυροι συγγενείς, άκυρα αντικείμενα, άκυρες φωτογραφίες,  ο Κωνσταντίνος, ο Δημήτριος και η Ολάγια συνθέτουν μία γνήσια ‘αθηναϊκή’, deep down και dirty παράσταση.

Στις Six Dogs, στις 21.00

Μία Πέμπτη στο ‘Cabaret’ του Τάκη Ζαχαράτου

 

Μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και διαχρονικές επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ έρχεται στο Θέατρο Παλλάς με τον Τάκη Ζαχαράτο να υποδύεται έναν ρόλο ζωής. Για πολλούς, η Πέμπτη είναι το ‘νέο Σάββατο’ οπότε στο ίδιο πνεύμα τι μας εμποδίζει να κάνουμε την Αθήνα τη ‘νέα Νέα Υόρκη’; Έστω και για μία ημέρα.

Στο Θέατρο Παλλάς, στις 21.00

Παρασκευή και Ιμάμ Μπαϊλντί στο Κρεμλίνο

 

Η μπάντα που κλείνει τα δέκα της χρόνια στην ελληνική μουσική σκηνή παίρνει τα sold outs της, τις διασκευές και το κέφι της και έρχεται για μία και μόνη βραδιά στο Kremlino. Φόρα άνετα παπούτσια και ξεκίνα για ‘Ακρογιαλιές, δειλινά’.

Στο Kremlino, από τις 22.30 και μετά

Ένας σαββατιάτικος περίπατος στην πόλη από τη Στέγη

Η εναλλακτική πρόταση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και της καλλιτεχνικής ομάδας Medea Electronique είναι μία βόλτα στην πόλη που νομίζουμε ότι ξέρουμε. Καλλιτέχνες του ήχου και της εικόνας ερευνούν και δημιουργούν μια νέα μορφή καλλιτεχνικής, ψηφιακής χαρτογράφησης σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και καλούν σε real-time περιήγηση στο Γκάζι, τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο.

Να σημειωθεί ότι οι περίπατοι γίνονται δωρεάν.

Το brunch του The Margi είναι η νότια επιλογή της Κυριακής

Είναι μία συνήθεια που ήρθε απέξω αλλά έχει όλα τα ατού να γίνει και δική μας λατρεία (αν δεν θεωρείται ακόμα). Το The Margi Hotel πάει το όλο κόνσεπτ ένα βήμα πιο μπροστά έχοντας να προτείνει έναν κατάλογο από γλυκά και αλμυρά που δεν τελειώνει ποτέ σε ένα χώρο από τον οποίο ούτως ή άλλως δεν θα θες να φύγεις και ποτέ. Win-win δηλαδή.

Μία συμβουλή: Ξεκίνα με τη σούπα γλυκοπατάτας και δοκίμασε οπωσδήποτε τα αυγά μπένεντικτ. Το ενδιαφέρον με τον κατάλογο του The Margi είναι ότι εντός του δεν θα βρεις μόνο αυγά σε διάφορες παραλλαγές. Σολωμός, μπέργκερ, μέχρι και καρμπονάρα βρίσκονται εκεί για να γεμίσουν το στομάχι σου όσο πιο γευστικά γίνεται. (Εννοείται, κρατάς χώρο για τα πάνκεϊκς.)

Κάθε Κυριακή μέχρι τις 18.00 στο The Margi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα