6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

6+1 προτάσεις για να μη μείνεις μέσα αυτήν την εβδομάδα

Από θέατρο και μουσική μέχρι φαγητό και ενδιαφέρουσες εκθέσεις, υπάρχουν λόγοι εκεί έξω να μη μείνεις μέσα. Μην τους αγνοείς.

Άλλη μία εβδομάδα που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μείνεις μέσα. Γιατί είναι απόκριες, γιατί είναι του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί στην πόλη γίνονται πράγματα. 

Πράγματα που μπορεί να μην έχουν να κάνουν απαραίτητα με την Άντζελα Δημητρίου ή τον Άγιο Βαλεντίνο που ναι, πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα και άρα ναι, έχουμε κάθε λόγο να βγαίνουμε κάθε μέρα ή τις Απόκριες που στην τελική, αν δεν είσαι στην Ξάνθη ή την Πάτρα ή κάπου εκτός, δεν μπορείς να τις ευχαριστηθείς όσο πρέπει.

Ποια πράγματα; Απορείς ακόμη; Ακολουθούν.

Δευτέρα 12/02 και πάμε Μέγαρο

 

Για δύο μόνο βραδιές, η σκηνή ‘Νίκος Σκαλκώτας’ φιλοξενεί τους παραδοσιακούς χορού Ryukyu από την Okinawa της Ιαπωνίας. Για κάποιους, οι Ιάπωνες είναι ολίγον τρελοί. Για κάποιους άλλους (κυρίως για εκείνους που έχουν διαβάσει ιαπωνική λογοτεχνία και συγκεκριμένα, τη Γιόκο Ογκάουα) είναι αρκετά διαφορετικοί στον τρόπο σκέψης τους. Για όλους, και δη για τους θεατρικούς, θεωρούνται ως ένα μεγάλο κεφάλαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα μέλη της ομάδας IZENA-no-KAI έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής για να αφηγηθούν μέσα από τα υπέροχα κουστούμια τους την καθημερινότητα των γεωργών και των ψαράδων, την ομορφιά των ιαπωνικών νησιών, τη χαρά της ζωής και του έρωτα.

Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 20.00  

Τρίτη και 13/02 ένα αφιέρωμα στο Νίκολα Τέσλα είναι ό,τι πρέπει

Είναι ένα από εκείνα τα events που τα πετυχαίνεις στο Facebook κατά τη διάρκεια ενός βαρετού scroll down που γίνεται εκεί γύρω στις 12 το μεσημέρι που θέλει να ξεφύγει λίγο το μυαλό από το φόρτο εργασίας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, διαβάζουμε εντός της περιγραφής της παρουσίασης του Σέρβου Επιστήμονα Νίκολα Τέσλα στη Νέα Ακρόπολη (Αγίου Μελετίου 29, στην Κυψέλη) ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια ώστε να επαναληφθεί και τις επόμενες δύο ημέρες (14/02 και 15/02 στον ίδιο χώρο).

Στη Νέα Ακρόπολη, στις 20.00

Τετάρτη 14/02 ‘Να με φωνάζεις με το όνομά σου’

Θεωρείται η πιο ερωτική ταινία της χρονιάς. Και θεωρητικά, διανύουμε την πιο ερωτική ημέρα της χρονιάς. Μάλλον, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να προτείνουμε την συγκεκριμένη ταινία, τη συγκεκριμένη μέρα.

Plus, τις Τετάρτες συνήθως υπάρχει εκείνη η δυνατότητα του ‘δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός’ που, μπορεί να μην είναι ρομαντικό, είναι όμως ένας ακόμη λόγος να βγεις και να πας σινεμά. 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στην ταινία, το αδελφό Popcode είναι εδώ.

Πέμπτη 15/02 και κάποιος έχει ‘Πέτρες στις Τσέπες του’

Είναι ίσως μία από τις καλύτερες κωμωδίες που έχουν ανέβει στο ελληνικό θέατρο. Για δεύτερη χρονιά ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου ανεβάζουν την κωμωδία της Μαρί Τζόουνς ‘Πέτρες στις Τσέπες του’ και μας αφήνουν να κλάψουμε από τα γέλια, έχοντας πάντοτε κλειστά τα κινητά μας.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η φετινή χρονιά της παράστασης είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή. Αυτό, γράφεται για όσους πέρσι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Όπως εγώ για παράδειγμα.

Στο Θέατρο Κιβωτός στις 21.00   

Παρασκευή 16/02 στη Στέγη

Ο Παντελής Δεντάκης ‘πέφτει στην παγίδα’ του ρομαντικού θεάτρου ένεκα της εβδομάδας του Αγίου Βαλεντίνου και παρουσιάζει το αριστούργημα του Κλάιστ ‘Πενθεσίλεια’. Οι βραβευμένοι με βραβείο Χορν Αργύρης Ξάφης και Θάνος Τοκάκης, η ιδιαίτερη Σύρμω Κεκέ, η Ηρώ Μπέζου, ο Αινείας Τσαμάτης, θα είναι και αυτοί εκεί για να γιορτάσουν τον έρωτα και την εμμονή επί σκηνής.

Παράλληλη δράση: Μετά την παράσταση της 16ης Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές.

Μέχρι τις 23/02 στη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 21.00

Το Σάββατο 17/02 είναι Decadence

Οι ‘ The Last Page‘ ή αλλιώς οι δικοί μας Χρήστος Δεμέτης και Ηλίας Αναστασιάδης, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση και ένα χρόνο μετά το τελευταίο τους DJ Set, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Στο θρυλικό Club Decadence που άνοιξε ξανά στη βάση του (Βουλγαροκτόνου και Πουλχερίας 2). Μαζί τους στα decks θα είναι ο Μάριος Δέλτα και η Celia M. Το πάρτι δεν θα μπορούσε να μην έχει αποκριάτικο χρώμα. Προτεινόμενο dress code, 90s να’ναι κι ό,τι να’ ναι.
Τι μουσική θα ακούσεις εκεί; Ου! Από Indie και Alternative μέχρι Electro Pop και Rock and roll around the clock. Εννοείται, μπορείς να πας και ντυμένος.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00

Κυριακή 18/02 Brunch Oh Mama!

Brunch γιατί τα αυγά benedict πρέπει να βρουν το μάστορά τους. Είτε το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες χορεύοντας μέχρι το πρωί χαλώντας το βάψιμο του ντυσίματός σου είτε όχι, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Πεινάς. Και τα pancakes στριφογυρνούν στο μυαλό σου όπως τα χθεσινά σφηνάκια στο στομάχι σου.

Το Oh Mama! Από τα νότια προάστια, είναι έτοιμο να σου προσφέρει το πρωινό-δεκατιανό-μεσημεριανό που σου αξίζει. Με τα scrambled eggs με λάδι τρούφας να είναι άχαστα. Α! Και τα pancakes με σοκολάτα.

Το Brunch είναι μέχρι τις 18.00

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα