Ένα κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο του Πειραιά

Ένα κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο του Πειραιά

Η αγαπημένη αλυσίδα υποδέχτηκε το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» στην Ελλάδα.

Το 2021 έφερε μαζί του κάτι που φιλοδοξεί να αλλάξει την καθημερινότητα και τις συνήθειες μας: το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο κέντρο του Πειραιά.

Το εν λόγω κατάστημα σηματοδοτεί την είσοδο της ΙΚΕΑ σε ένα μέλλον πολύ διαφορετικό και ακόμα πιο συναρπαστικό για όλους. Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετασχηματισμού, η ΙΚΕΑ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλάνο σχεδιασμού και διαμόρφωσης νέου τύπου καταστημάτων, αυτά της «νέας γενιάς», που βρίσκονται πλέον ακόμα πιο κοντά σε όλους μας, εντός του αστικού ιστού.

Το ιστορικό «Μέγαρο Πολίτου» έχει μετατραπεί στο πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην αγορά του Πειραιά, επί της Δ. Γούναρη, πολύ κοντά στο λιμάνι. Το κατάστημα καταλαμβάνει μια έκταση 2.000 τ.μ., και τρεις ορόφους για να καλύψει κάθε ανάγκη των επισκεπτών – οι οποίοι δείχνουν να το έχουν ήδη λατρέψει.

Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πάνω από 1.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς και να παραγγείλουν όλα τα προϊόντα ΙΚΕΑ, για να τα παραλάβουν στον χώρο τους ή στα καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο και ΙΚΕΑ Κηφισός.


Στο κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ μπορεί κανείς να βρει νέα Είδη Οικιακού Εξοπλισμού, έναν μοναδικό Εκθεσιακό Χώρο, το Κέντρο Σχεδιασμού για τη διαμόρφωση ντουλάπας και κουζίνας, το Εστιατόριο ΙΚΕΑ, τη Γωνιά με Σουηδικές Γεύσεις και το Take-Away Café IKEA. Έτσι, οι κάτοικοι του Πειραιά και των γειτονικών περιοχών μπορούν πλέον να απολαμβάνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ΙΚΕΑ, κοντά στο σημείο όπου ζουν και εργάζονται, αποκτώντας ακόμα πιο άμεση πρόσβαση σε προϊόντα και λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα στο σπίτι.

Εμείς έχουμε ήδη επισκεφτεί το εντυπωσιακό κτίριο και σε προσκαλούμε σε ένα φωτογραφικό “tour”:

Ισόγειο

Εδώ συναντά κανείς τα πιο αγαπημένα Είδη Οικιακού Εξοπλισμού και Αξεσουάρ, όπως είδη μαγειρέματος, σερβιρίσματος, διακόσμησης, λευκά είδη, είδη μπάνιου, φωτιστικά, είδη οργάνωσης και αποθήκευσης σπιτιού, καθώς και εποχιακά είδη. Στην άλλη γωνία του ισογείου βρίσκεται το νέο Take-Away Café το οποίο σερβίρει φρέσκο, γευστικό καφέ με βιολογική πιστοποίηση UTZ.

Πρώτος Όροφος

Εδώ φιλοξενείται ο Εκθεσιακός Χώρος, με ιδέες και λύσεις για τη διαμόρφωση του καθιστικού, του γραφείου, της κουζίνας, της τραπεζαρίας και των υπνοδωματίων καθώς και επιλεγμένα μικροέπιπλα για άμεση αγορά. Επιπλέον, στον ίδιο όροφο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παραγγείλουν τα έπιπλα που τους ενδιαφέρουν για να τα παραλάβουν με τον τρόπο που τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Δεύτερος Όροφος

Στον δεύτερο όροφο, με την υπέροχη θέα στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται το Εστιατόριο Πελατών, στο οποίο θα μπορεί να απολαύσει κανείς κρύα και ζεστά αγαπημένα πιάτα από τις 21 Ιουλίου, με την υπογραφή των σεφ της ΙΚΕΑ, καθώς και η Γωνιά με τις Σουηδικές Γεύσεις για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στις σκανδιναβικές λιχουδιές. Στον ίδιο όροφο μπορεί κανείς να επισκεφθεί -κατόπιν ραντεβού– τον Χώρο Σχεδιασμού και να συμβουλευθεί εξειδικευμένους υπάλληλους που είναι εκεί για να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για το σχεδιασμό εξατομικευμένων λύσεων για την κουζίνα και τη ντουλάπα.

Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Η φροντίδα που έχει δείξει η ΙΚΕΑ στο σχεδιασμό του νέου καταστήματος είναι εμφανής ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, αφού όλα έχουν γίνει με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το κτήριο, άλλωστε, ανακαινίστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην αρχιτεκτονική του από την εταιρεία, σεβόμενη την ιστορικότητα και το μοναδικό του χαρακτήρα.

Μέσα από το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» η ΙΚΕΑ μυεί τους επισκέπτες της σε έναν τρόπο ζωής και διατροφής, συνειδητής κατανάλωσης και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στο εστιατόριο ΙΚΕΑ θα μπορεί κανείς να απολαύσει βιολογικό καφέ, υψηλής ποιότητας, με πιστοποίηση UTZ, που εξασφαλίζει βελτιωμένες μεθόδους γεωργίας για τους αγρότες, καλύτερες συνθήκες εργασίας, φροντίδα για τα παιδιά τους και το περιβάλλον και πλήρη ιχνηλασιμότητα από τη φυτεία, στο φλιτζάνι. Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ανανεωμένα, φυτικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, χωρίς κανένα συμβιβασμό στη γεύση, και με μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με τα κλασσικά κεφτεδάκια, καθώς και μενταγιόν σολομού, που προέρχεται από υπεύθυνες υδατοκαλλιέργειες. Επιπλέον, όσο φαγητό θα περισσεύει καθημερινά, θα διαμοιράζεται σε όσους το έχουν ανάγκη σε συνεργασία με ΜΚΟ.

Οργανώνετε ήδη την επίσκεψή σας στο νέο κατάστημα IKEA; Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω και… θα σας δούμε εκεί.

#IKEApiokonta #IKEApireaus

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα