Γλώσσα του σώματος. Κάνε αυτά και θα σε συμπαθήσουν

Γλώσσα του σώματος. Κάνε αυτά και θα σε συμπαθήσουν

Τα μικροπράγματα που πρέπει να κάνεις σε μια συνάντηση και οι τρόποι που η γλώσσα του σώματος μπορεί να σε κάνει πιο συμπαθή (Pics)

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους επικοινωνίας, καθώς είνια αυτή που καθορίζει την πρώτη εντύπωση που κάνεις κατά τη διάρκεια της γνωριμίας είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μπορεί να είστε ένας ευχάριστος και θετικός άνθρωπος, ωστόσο κατά τη διάρκεια μιας πρώτης γνωριμίας ή και μιας συνέντευξης για δουλειά, μπορεί το άγχος να βγάλει μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα σας, που δεν ξέρατε ότι υπήρχε

Και επειδή η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα καθορίσει και την συνέχεια της προσωπικής ή επαγγελματικής σχέσης, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σας συμπαθήσουν οι πάντες.

1. Να έχεις αυτοπεποίθηση

Ακόμη και αν νιώθεις άβολα ή ότι σε πηγαίνουν για σφαγή, προσπάθησε να σκέφτεται θετικά και να μην αφήσεις την κατάσταση να ξεφύγει, γιατί ο συνομιλητής θα το αντιληφθεί προτού καν προλάβεις να ανοίξεις το στόμα σου. Σκέψου θετικά και ποιος ξέρει το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει.

Γλώσσα του σώματος. Κάνε αυτά και θα σε συμπαθήσουν

2. Όλοι είναι φίλοι, εκτός και αν έχουν αποδείξει το αντίθετο

Όταν ετοιμάζεσαι να γνωρίσεις κάποιον, ακόμη και αν πρόκειται για δουλεία σκέψου ότι δεν τον γνωρίζεις, επομένως αποκλείεται να έχει μαζί σου προηγούμενα. Έτσι, προσπάθησε με το αστραφτερό σου χαμόγελο να χτίσεις γέφυρες επικοινωνίας, τις οποίες μπορείς να γκρεμίσεις στο μέλλον, δεν χρειάζεται να το κάνεις από την πρώτη κιόλας γνωριμία.

3. Όλοι αξίζουν το σεβασμό σου, εκτός και αν έχουν αποδείξει το αντίθετο

Ο σεβασμός και η ευγένεια επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις, μην το παρακάνεις όμως και αρχίσεις να γλείφεις τους πάντες, επίσης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αγενής. Η χρυσή τομή είναι να συμπαθείς τους πάντες, μέχρι να μην το αξίζουν πια.

4. Να έχεις σωστή στάση σώματος

Μπορεί να το θεωρείς ασήμαντο, αλλά η στάση του σώματός σου είναι αυτή που θα προσέξουν πρώτα οι συνομιλητές. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ίσια στάση του σώματος σε συνδυασμό με ένα χαλαρό πρόσωπο είναι αυτά που μαρτυρούν έναν θετικό και επιτυχημένο άνθρωπο, γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Γλώσσα του σώματος. Κάνε αυτά και θα σε συμπαθήσουν

5. Χαμογέλα όταν μπαίνεις σ' έναν χώρο

Όταν μπαίνεις σε έναν χώρο είναι λογικό να γίνεσαι αντικείμενο σχολιασμού και όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω σου.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να χαμογελάς σαν να είσαι χαρούμενος που βρίσκεσαι εκεί, ακόμη και αν βαριέσαι και θα προτιμούσες να βρισκόσουν αλλού.

Μην τρέξεις για να καθίσεις στη θέση σου, πάρε τον χρόνο σου και περιεργάσου τον χώρο, αυτό δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση.

6. Η χειραψία

Η πρώτη χειραψία είναι ένα από τα σημαντικά πράγματα σε μια πρώτη συνάντηση. Μια αδύναμη χειραψία, ειδικά για τους άνδρες, σημαίνει απώλεια βαθμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπάσεις το χέρι του άλλου ατόμου. Παράλληλα, φρόντισε να κοιτάζεις τον άνθρωπο που χαιρετάς στα μάτια.

Γλώσσα του σώματος. Κάνε αυτά και θα σε συμπαθήσουν

7. Γύρνα το σώμα σου προς τον συνομιλητή

Όταν μιλάς με κάποιον για πρώτη φορά φρόντισε να του δείχνεις την προσοχή που χρειάζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καμπουριάζεις προς την κατεύθυνση του ομιλητή, καθώς η συγκεκριμένα στάση θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

8. Μην τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει η επέκταση του χεριού μας, καθώς εκτός από μέσο επικοινωνίας αποτελεί και μέσο διασκέδασης, επομένως είναι λογικό να το τσεκάρεις συχνά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνεις τη συγκεκριμένη κίνηση κατά τη διάρκεια μιας πρώτης προσωπική ή επαγγελματικής συνάντησης, γιατί έτσι θα δείξεις στον ομιλητή ότι αυτά που έχει να σου πει δεν σε ενδιαφέρουν. Μπορεί στην πραγματικότητα να μην σε ενδιαφέρουν, πράγμα που δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο συνομιλητής.

SHARE: