Η ελληνική εταιρεία specialty coffee που καταφέρνει να εξελιχθεί σε μια δύσκολη για την εστίαση εποχή

Διαβάζεται σε 5'
Η ελληνική εταιρεία specialty coffee που καταφέρνει να εξελιχθεί σε μια δύσκολη για την εστίαση εποχή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Kudu Roasters.

Ακόμη και σε καιρούς δύσκολους, όπως αυτός που διανύουμε, υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που δεν σταματούν να εξελίσσονται και να ελίσσονται στις νέες συνθήκες, εφαρμόζοντας νέες και φρέσκιες πρακτικές που θα κρατήσουν την επιχείρησή τους ψηλά.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Kudu Coffee Roasters, που εισάγει και καβουρδίζει εκλεκτούς κόκκους καφέ από τις καλύτερες φάρμες στον κόσμο, προσφέροντας σε Ελλάδα και εξωτερικό μια μοναδική εμπειρία specialty καφέ.

Ο χώρος της εστίασης μπορεί να πλήττεται, αλλά έχοντας “χτίσει” από την πρώτη μέρα δημιουργίας της, την κουλτούρα της καινοτομίας, οι δημιουργοί της βρήκαν τρόπους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, διατηρώντας πάντα τον αρχικό τους σκοπό: να εμπνεύσουν την αγάπη τους για τον καφέ εξαιρετικής ποιότητας και να επικοινωνήσουν στον κόσμο ότι ο εκλεκτός καφές είναι μια προσιτή πολυτέλεια και απόλαυση για όλους.

Έτσι, οι δημιουργοί της αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της εποχής, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δυνατό και διαφορετικό e-shop, που μέσα του βρίσκεις ό,τι αφορά τον καφέ, ώστε να μην σταματήσει στιγμή ο κόσμος να έχει πρόσβαση στον καλό καφέ, έστω και από το σπίτι του.

“Η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά και στις επικοινωνιακές λύσεις που δίνει το διαδίκτυο, ήταν μονόδρομος. Εφόσον η άμεση επικοινωνία τόσο με τους πελάτες, όσο και με τους παραγωγούς του καφέ αυτή την στιγμή έχει μπεί σε παύση, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με το ίδιο πάθος εκλεκτής ποιότητας καφέ” ανέφερε, ο Νίκος Φέρρας, CEO και ένας από τους ιδρυτές της Kudu Coffee Roasters.

Μέχρι τώρα η ομάδα ταξίδευε σε χώρες που ευδοκιμεί ο καφές, ακόμη και σε μικρά χωριά, ώστε να προμηθευτεί κάτι μοναδικό. Η αναζήτηση εξαιρετικών κόκκων καφέ στον κόσμο ήταν προτεραιότητά τους. Όμως, τώρα που τα ταξίδια στο εξωτερικό αναβλήθηκαν και δεν μπορούν να επισκεφθούν τις φάρμες από κοντά, κρατούν επικοινωνία με τους παραγωγούς μέσω διαδικτύου. Εκείνοι τους στέλνουν δείγματα της σοδειάς τους για να δοκιμάσουν, τα καβουρδίζουν, βρίσκουν το ιδανικό roast προφίλ και αν ανταποκρίνονται στα γευστικά κριτήρια που έχουν ορίσει εξαρχής, τότε ο νέος καφές εισέρχεται και επίσημα στο δίκτυο της Kudu. Έτσι, νέοι καφέδες δεν σταματούν να έρχονται ποτέ και έτσι το e-shop τους ανεφοδιάζεται συνεχώς.

Το e-shop τους είναι το “στέκι” για όλους τους aficionados του καλού καφέ. Κάθε καφές έχει πλούσιες πληροφορίες και περιγραφές για τα αρώματα και τις επιγεύσεις, διευκολύνοντας την ιχνηλασιμότητα του ιδανικού καφέ για τα γούστα του καθένα.

Έχει όμως, προνοήσει και για όσους δυσκολεύονται να διαλέξουν, δημιουργώντας τον Coffee Guru. Μέσω μερικών απλών ερωτήσεων, ο Coffee Guru προτείνει κάποιους καφέδες που θα σου αρέσουν με βάση τις απαντήσεις που έχεις δώσει.

Το σίγουρο είναι ότι όποιο καφέ και αν επιλέξεις, έρχεται στο σπίτι σου φρεσκοκαβουρισμένος με τα αρώματα του να ξεχειλίζουν ακόμη και από τη σφραγισμένη συσκευασία. Αυτό συμβαίνει γιατί όλοι οι καφέδες τους καβουρδίζονται on demand. Από τη στιγμή που παραγγέλνεις, οι roasters της ομάδας επιστρατεύονται, ώστε να καβουρδίσουν τον καφέ σου και να σου παραδοθεί με μεταφορικά βανάκια της εταιρείας. Έτσι, ο καφές που φτάνει σπίτι σου είναι καβουρδισμένος από 3 έως το πολύ 7 ημέρες πριν, που σημαίνει ότι οι γεύσεις και τα αρώματά του είναι ακόμα ζωντανά, σε αντίθεση με καφέδες του εμπορίου που έχουν καβουρδιστεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν και παραμένουν στα ράφια του σούπερ μάρκετ για καιρό, χάνοντας κάθε ιδιαιτερότητά τους.

Για να βοηθήσουν τους λάτρεις του καλού καφέ στο σπίτι, έχουν δημιουργήσει μια σειρά από βιντεάκια στα οποία οι barista trainers της εταιρείας δίνουν step by step οδηγίες για να φτιάξουμε τον τέλειο καφέ στο σπίτι, προσφέροντας έτσι εκτός από την εκλεκτή πρώτη ύλη και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. Γιατί πιστεύουν ότι η απόλαυση πρέπει να μοιράζεται.

Στο e-shop έχουν συγκεντρώσει επίσης, μερικά από τα καλύτερα επαγγελματικά μηχανήματα της αγοράς, που μπορούν να αναδείξουν τις γεύσεις και τα αρώματα των καφέδων με τον καλύτερο τρόπο.

Η ομάδα της Kudu Coffee Roasters δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε την εμπειρία του αγαπημένου μας coffee shop στο σπίτι μέσω ενός εύχρηστου online shop γεμάτου με μοναδικούς καφέδες από όλο τον κόσμο. Γιατί ο καφές μπορεί να είναι μια απλή, καθημερινή απόλαυση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε “εκπτώσεις” στην ποιότητά του.

Βρείτε όλους τους καφέδες τους εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα