Ο κύκλος της ζωής περνάει από το μπάνιο σου

Ο κύκλος της ζωής περνάει από το μπάνιο σου

Πώς το μπάνιο γίνεται το πιο ζωτικό σημείο του σπιτιού από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Για κάθε άνθρωπο το σπίτι του είναι το “βασίλειό” του. Είναι ο χώρος όπου περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, εκεί που χαλαρώνει και δημιουργεί αναμνήσεις με αγαπημένα του πρόσωπα. Στιγμές χαρούμενες, δύσκολες, απολαυστικές, οικογενειακές. Όταν σκέφτεσαι “στιγμές”, ο χώρος που σου έρχεται πρώτος στο μυαλό είναι, συνήθως, το σαλόνι. Εκεί δηλαδή που μαζεύεται η οικογένεια, η παρέα και απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της.

Αν όμως το σκεφτείς λίγο καλύτερα, θα συνειδητοποιήσεις ότι ο χώρος που αποτελεί το πιο ζωτικό σημείο του σπιτιού είναι το μπάνιο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα η χαλάρωση να μπαίνει σε πρώτο πλάνο. Όπου “χαλάρωση” βλέπε “μπάνιο”. Στα περισσότερα σπίτια, δεν δίνεται η σημασία που θα έπρεπε στο μπάνιο, παρόλο που πρόκειται για έναν χώρο που παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα στάδια του κύκλου της ζωής ενός ανθρώπου, από τη στιγμή που γεννιέται.

Αν θες να του δώσεις – επιτέλους – τη σημασία που του αξίζει και να το φροντίσεις όπως πρέπει, στην Ideal Standard, που αποτελεί σταθερή αξία στο είδος της, θα βρεις τις πιο ωραίες ιδέες για το μπάνιο σου. Από τις καλύτερες συλλογές βραβευμένων designers, μέχρι έπιπλα, προϊόντα και προτάσεις για την ανακαίνιση ή την κατασκευή του μπάνιου από την αρχή. Ρίξε μια ματιά και δεν θα βγεις χαμένος.

Σκέψου απλά όλες εκείνες τις στιγμές, άλλες μοιάζουν πιο σημαντικές, άλλες λιγότερο, όμως όλες είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου, κομμάτι της ζωής σου καθώς μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι ως άνθρωπος. Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικά από τα στάδια, στα οποία το μπάνιο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Καθώς θα τα διαβάζεις, ίσως δεις τον πιο παραμελημένο, αλλά πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού με άλλο μάτι. Έτσι όπως πρέπει.

Τα πρώτα μπάνια του νέου μέλους

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια είναι μία από τις πιο όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Ειδικά οι πρώτες του μέρες στο σπίτι. Τα πρώτα του μπανάκια, οι αλλαγές πάνας, η φροντίδα, οι πρώτες στιγμές με τους γονείς. Όλα αυτά στο μπάνιο. Εκεί ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσμοί.

Nichoas Mastoras

Οι στιγμές με τα παιδιά

Και όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, στο μπάνιο αναπτύσσονται και εξελίσσονται οι δεσμοί με τους γονείς. Εκεί τους μαθαίνεις πώς να βουρτσίζουν τα δόντια τους, εκεί τοποθετείς το σκαμνάκι για να μπορούν να φτάνουν στον νιπτήρα να πλένουν τα χέρια τους, εκεί τα κάνεις μπάνιο και παίζετε με καραβάκια και παπάκια. Οικογενειακές στιγμές που μένουν και τις θυμάσαι για καιρό. Κι εσύ και τα παιδιά.

child boy and his dad cleaning teeth in bathroom child boy and his dad cleaning teeth in bathroom

Το κομβικό σημείο της εφηβείας

Αν το καλοσκεφτείς, στο μπάνιο πρωταγωνιστεί και στις πιο κομβικές στιγμές στην εφηβεία ενός παιδιού, λίγα χρόνια πριν την ενηλικίωση. Ένα κορίτσι που “γίνεται γυναίκα” και αδιαθετεί για πρώτη φορά, ένα αγόρι που ξυρίζει τις πρώτες τρίχες που κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στο άλλοτε αμούστακο πρόσωπό του. Διαφορετικές καταστάσεις για κάθε φύλο, ίδιο σημείο αναφοράς.

Nichoas Mastoras

Το “safe place” για άνδρες – γυναίκες

Θες να χαλαρώσεις, θες να αποχωριστείς το άγχος της καθημερινότητας, να περάσεις λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνεις κάτι που αγαπάς. Να κάνεις ένα αναζωογονητικό μπάνιο, να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο. Αυτές οι στιγμές που είναι ίσως οι καλύτερες στη μέρα σου. Γεμίζεις την μπανιέρα με ζεστό νερό, παίρνεις ένα ποτήρι κρασί, ένα βιβλίο και χαλαρώνεις. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Το πρώτο βήμα μιας σχέσης

Είναι η κλασική εικόνα που βλέπεις και στις ταινίες. Η γυναίκα ή ο άνδρας αφήνει την οδοντόβουρτσά του στο μπάνιο του/της συντρόφου του/της. Και κάπως έτσι τα πράγματα σοβαρεύουν. Έτσι ξεκινά μια πιο ουσιαστική σχέση, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την κοινή πορεία ενός ζευγαριού που οδεύει προς την συγκατοίκηση. Μπορεί να σου ακούγεται χαζό, αλλά δεν είναι.

Ο χώρος που φροντίζεις τον εαυτό σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να φροντίζεις τον εαυτό σου. Όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, όταν του αφιερώνεις τον χρόνο που πρέπει όλα γίνονται αυτόματα καλύτερα. Ένα ζεστό μπάνιο, ένας καθαρισμός προσώπου, ένα καλό ξύρισμα ή κούρεμα για τον άνδρα, ένα όμορφο βάψιμο και χτένισμα για τη γυναίκα, όλα αυτά φτιάχνουν τη διάθεση. Και όλα γίνονται στο μπάνιο.

Nichoas Mastoras

Η απαραίτητη απομόνωση

Υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές που θες να ηρεμήσεις. Θες να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, μακριά από τη βαβούρα, μακριά από τα άγχη, μακριά από όλους και από όλα και να χαθείς στις σκέψεις σου. Να σκεφτείς τη λύση σε ένα πρόβλημά σου, να σκεφτείς οτιδήποτε σε απασχολεί, να θυμηθείς όμορφες στιγμές ή οτιδήποτε άλλο. Πού μπορείς να το κάνεις αυτό; Μόνο στο μπάνιο που είναι ίσως ο μοναδικός χώρος του σπιτιού που μπορεί κάποιος να απομονωθεί όταν το επιθυμεί.

Nichoas Mastoras

Αυτά είναι κάποια πολύ βασικά. Το συμπέρασμα που θα βγάλεις διαβάζοντας το κείμενο αυτό είναι ότι ο κύκλος της ζωής σου περνάει από το μπάνιο. Γι’ αυτό φρόντισε ο συγκεκριμένος χώρος σου να είναι όπως πρέπει. Σύμμαχός σου σε αυτό μπορεί να είναι η Ideal Standard που έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να μη θες να βγαίνεις από το μπάνιο.

Ακολουθήστε την Ideal Standard στο Instagram και στο Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα