Η ανανέωση του σπιτιού μας είναι το trend που ήρθε για να μείνει

Η ανανέωση του σπιτιού μας είναι το trend που ήρθε για να μείνει

Πράγματα και συνήθειες που έφερε μαζί της η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο και τελικά τις κρατήσαμε.

Πολλά (πάρα πολλά) ήταν αυτά που άλλαξαν στην καθημερινότητά μας και κατά συνέπεια στη ζωή, τη συμπεριφορά και τις επιθυμίες μας. Να συμφωνήσουμε εξαρχής πως θα σταθούμε μόνο στα καλά. Υπάρχουν, υπάρχουν. Ίσως, το σημαντικότερο που συνέβη κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς ήταν ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το ίδιο το σπίτι μας. Αναγκαστήκαμε να μείνουμε μέσα και καταλήξαμε να αγαπήσουμε τον προσωπικό μας χώρο από την αρχή και να βρούμε τρόπους να τον φροντίσουμε και να τον ανανεώσουμε.

Η ενασχόλησή μας με τη διακόσμηση του σπιτιού ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία μας. Να ξεφύγουμε επιζητούσαμε και το καταφέραμε μέσω της ανάγκης μας για DIY και εργασίες βελτίωσης του σπιτιού μας.

Η Praktiker υλοποίησε μελέτη με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου ELTRUN, υπό την αιγίδα του ΣΕΛΠΕ που αποδεικνύει την ανάγκη μας εν μέσω lockdown να ασχοληθούμε με το σπίτι μας, τόσο για λόγους ψυχολογικούς όσο και πρακτικούς.

Τα ευρήματα της μελέτης αναδεικνύουν μεταξύ άλλων την υψηλή τάση και την ανάγκη των Ελλήνων για εργασίες DIY και οικιακής βελτίωσης και τη σημαντική θέση που κατέχουν πλέον στην καθημερινότητά τους τα είδη DIY και βελτίωσης σπιτιού. Παράλληλα, διαφαίνεται ότι η ασφάλεια που παρέχουν οι εν λόγω εργασίες, καθώς και η θετική επίδραση στην ψυχολογία, αποτελούν εξίσου σημαντικούς λόγους, παράλληλα με τις πρακτικές ανάγκες που καλύπτονται, για τους οποίους οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε αυτές τις ασχολίες, ενώ την ίδια στιγμή, από τη μελέτη προκύπτει η σημαντικότητα των καταστημάτων DIY και Home Improvement, ειδικά εν καιρώ lockdown.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 70% του κοινού πραγματοποίησε κάποια εργασία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (φθινόπωρο 2020- χειμώνας 2021), ενώ το 43% πραγματοποίησε κάποια εργασία μέσα στον τελευταίο μήνα. Επιπλέον, η μελέτη ανέδειξε ότι το 58% του κοινού προτιμά να κάνει μόνο του ή με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας τις μικρές εργασίες στο σπίτι, παρά να τις αναθέσει σε κάποιον επαγγελματία, ενώ συνολικά το 94% επιλέγει να κάνει τουλάχιστον ένα μέρος των εργασιών του σπιτιού ιδιοχείρως.

Η τάση του DIY δεν είναι νέα, αυτό είναι μία μεγάλη αλήθεια. Είναι όμως μία τάση που κατά καιρούς επανέρχεται και τη συγκεκριμένη στιγμή αποτελεί ένα κορυφαίο trend που ακολουθούν οι περισσότεροι, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Εν μέσω καραντίνας η αλλαγή και η ανανέωση του σπιτιού μας εξελίχθηκε σε ένα χόμπι με διάρκεια και ουσία, με τα καταστήματα DIY και Home Improvement, όπως τα Praktiker, να έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε, μία επίσκεψη σε ένα από αυτά τα καταστήματα αρκεί για να βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να ανανεώσουμε μόνοι μας το σπίτι μας μέσα-έξω και να δημιουργούμε έναν χώρο φιλόξενο, μοδάτο και λειτουργικό, αλλάζοντας συνολικά τη διάθεσή μας. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η έρευνα, η οποία αναφέρει ότι για ψυχολογικούς λόγους ή αλλιώς για λόγους βελτίωσης της διάθεσης (19%) και για λόγους παραμονής σε ενεργό δράση (19%) οι Έλληνες στρέφονται σε εργασίες DIY και Home Improvement.

Είστε και εσείς φαν των εργασιών DIY και Home Improvement; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να μαστορεύετε στο σπίτι σας με τη βοήθεια κάποιου μέλους της οικογένειάς σας. Κι για εσάς, όμως, που είστε αρχάριοι στην DYI τάση υπάρχουν πάντα άνθρωποι που μπορούν να σας μυήσουν και να σας καθοδηγήσουν σε αυτή την απολαυστική δραστηριότητα. Interior Experts, όπως είναι οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της Praktiker, μπορούν να σχεδιάσουν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί για όλους τους εσωτερικούς σας χώρους και είναι διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας. Αλλά και οι ειδικοί της υπηρεσίας Garden Experts είναι πάντα δίπλα μας με σκοπό να μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε και να ανανεώσουμε τον κήπο ή τη βεράντα μας.

Είναι πραγματικότητα ότι το trend «ανανέωση σπιτιού» ήρθε για να μείνει. Η αυξητική τάση και ανάγκη των Ελλήνων για δημιουργία, ανανέωση και αλλαγή επιβεβαιώνεται τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και μέσω της έρευνας της Praktiker, η οποία μας προσφέρει όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε πράξη το DIY και Home Improvement, τόσο στα 16 καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα αλλά και από το praktiker.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα