Πώς είναι να ψωνίζεις όλα τα σχολικά χωρίς να βγεις από το αυτοκίνητό σου

Πώς είναι να ψωνίζεις όλα τα σχολικά χωρίς να βγεις από το αυτοκίνητό σου

Η υπηρεσία που υπερ-καλύπτει όλες τις ανάγκες των καιρών για ανέπαφη συναλλαγή, ταχύτητα παράδοσης και ασφάλεια. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε ‘εθίσει’.

Εκτιμώ απεριόριστα, ως πατέρας, οτιδήποτε μου κάνει την ζωή πιο εύκολη, γρήγορη και stress free. Ειδικά την περίοδο του Covid-19 όπου τόσο οι ανέπαφες συναλλαγές για λόγους προστασίας όσο και οι online αγορές είναι μια ακόμη επιτακτική αναγκαιότητα.

Για την ακρίβεια μια ακόμη επιτακτική αναγκαιότητα, ταυτόχρονα με εκείνη των παιδιών που θέλουν -λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία- να εξοπλιστούν εδώ και τώρα με τα πάντα όλα προκειμένου να πέσουν ετοιμοπόλεμα (και, πλέον, μασκοφορεμένα) στην μάχη. Στην δική μου περίπτωση στην μάχη της 5ης δημοτικού που όλοι μου έχουν πει ότι είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη -για τους γονείς εννοείται- εμπειρία (βλέπε διάβασμα γεωγραφίας, φυσικής και εγώ δεν ξέρω τι άλλο).

Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρω που να βρω όλα όσα χρειαζόμαστε. Έτσι και αλλιώς, ήδη από την πρώτη φορά που μπήκε η κόρη μου σε τάξη (και, ελπίζω, μέχρι να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο), συνηθίζαμε να πηγαίνουμε μαζί στα Public και να τα ψωνίζουμε όλα σε ένα πέρασμα. Από τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μπλοκ, βιβλία και γραφική ύλη, μέχρι βοηθήματα, λεξικά, προϊόντα τεχνολογίας (φέτος θα της πάρω και καλά ακουστικά μπας και της χρειαστούν για την τηλεκπαίδευση) αλλά και τα σούπερ πρακτικά school-packs με τα -ήδη ντυμένα- σχολικά βιβλία ανά τάξη.

Το θέμα μου είναι ο χρόνος (που δεν έχω), η τάση της μικρής (και η δική μου) να ξεχνάμε πάντα 1-2 πράγματα και να επιστρέφουμε στο κατάστημα (κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο με τις παρούσες συνθήκες) και -το ομολογώ- η δυσφορία που αισθάνομαι ψωνίζοντας με μάσκα. Μια δυσφορία που πολλαπλασιάζεται εφόσον χρειάζεται να έχω και την μικρή στο πλευρό μου.

Εξού και, με το που μου ήρθε μήνυμα ότι η καινοτόμα υπηρεσία παράδοσης Drive Up είναι διαθέσιμη «Τώρα και για όλα τα σχολικά προϊόντα», την δοκίμασα επιτόπου. Κυριολεκτικά επιτόπου αφού, εκεί που είχαμε πάει με την μικρή για απογευματινό παγωτό, της έδωσα το κινητό μου, την έβαλα να διαλέξει online (σ.σ. έχεις επιλογή να παραγγείλεις και τηλεφωνικά) τι δεν έχει προλάβει να ψωνίσει για το σχολείο, πλήρωσα και περίμενα το e-mail με την ειδοποίηση ότι η παραγγελία μου είναι έτοιμη. Εκεί όπου μου δόθηκε η επιλογή για παραλαβή drive up, την οποία και πάτησα.

Το μόνο που έμενε προκειμένου να μου φέρει ο χαμογελαστός υπάλληλος των Public τα προϊόντα στην πόρτα του αυτοκινήτου μου, ήταν να πάρω ένα τηλέφωνο 10 λεπτά πριν μπω στο parking του καταστήματος (σ.σ. αν το προϊόν μου ήταν ογκώδες θα έπρεπε να πάω στον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων) και να του δείξω τον αριθμό παραγγελίας μου.

Ναι, τόσο γρήγορα, τόσο απλά και με τόση ασφάλεια. Και εύγε σε όποιον -πατέρας θα ήταν, είμαι σίγουρος- σκέφτηκε την συγκεκριμένη ‘επιλέγω από την άνεση του σπιτιού μου, παραλαμβάνω χωρίς καν να βγω από το αυτοκίνητό μου’.

Το μόνο πρόβλημα; Ότι έκανα το λάθος, σε εκείνη την πρώτη drive up παραγγελία, να πάρω μαζί μου και την κόρη μου. Η οποία και ενθουσιάστηκε με την όλη εμπειρία. Το αποτέλεσμα; Πλέον, κάθε 2-3 μέρες, εφευρίσκει πράγματα για το σχολείο που ‘ξέχασε’ προκειμένου να με βάλει να παραγγείλω. Και, όταν έρχεται η ώρα του drive up, μου ζητάει να πάρω μαζί και τις φίλες της προκειμένου να πάμε να ψωνίσουμε από το parking του Public (για την ώρα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Συγγρού και Σταυρούπολης).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα