Τα ωραιότερα επιτραπέζια για να δημιουργήσεις αναμνήσεις με όλη την οικογένεια

Τα ωραιότερα επιτραπέζια για να δημιουργήσεις αναμνήσεις με όλη την οικογένεια

Διαλέγουμε και σου παρουσιάζουμε τα επιτραπέζια που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Ωστόσο, όσο κι αν μας λείπουν οι έξοδοι, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο χρόνος που – θέλοντας και μη – περνάμε πλέον στο σπίτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθουμε πιο κοντά με τα αγαπημένα πρόσωπα που ζουν μαζί μας και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ταυτόχρονα με τη διαφύλαξη της υγείας μας, η παραμονή στο σπίτι είναι η τέλεια ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον χρόνο μας και να περάσουμε όμορφα. Εδώ έρχεται η Hasbro, η λατρεμένη εταιρεία παιχνιδιών, και μας γεμίζει ιδέες για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στο σπίτι.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μια διαχρονική επιλογή επιτυχίας, που μετατρέπει τις άδειες ώρες στο σαλόνι, σε βράδια με γέλιο, με ανταγωνισμό, με ανατροπές και γνήσια ντέρμπι στο τραπέζι πλησίον του καναπέ. Αγαπημένα, διαχρονικά, μυστηρίου, στρατηγικής, φαντασίας ή γέλιου, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι η ιδανική λύση για τον χρόνο στο σπίτι αφού όχι μόνο διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους, αλλά παράλληλα οξύνουν το πνεύμα, φρεσκάρουν τις γνώσεις και ενθαρρύνουν την ευγενή άμιλλα.

Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που φέτος θα μας βρουν στο σπίτι, το News247.gr έψαξε και σου προτείνει τέσσερα επιτραπέζια ιδανικά για οικογένειες.

Enjoy!

Monopoly για Τυχερούς Ηττημένους

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί διαχρονικό, αυτό είναι σίγουρα η Monopoly. Μεγάλωσε και εξακολουθεί να μεγαλώνει γενιές και γενιές παιδιών. Πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι του πλανήτη για μικρούς και μεγάλους. Δύσκολα θα βρεις κάποιον που δεν έχει παίξει έστω μία φορά στη ζωή του Monopoly. Ακόμα κι έτσι πάντως, σίγουρα ξέρεις τους βασικούς κανόνες. Αγοράζεις, χτίζεις, παίρνεις ενοίκιο από τους άτυχους που θα βρεθούν στο διάβα σου. Σπίτια, ξενοδοχεία, χρήματα, τράπεζες και φυλακή. Ένα παιχνίδι τύχης, τακτικής και αγοραπωλησίας.


Αυτό που μας έχει κάνει να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εκτός από την κλασική εκδοχή του και οι παραλλαγές του. Όπως για παράδειγμα η Monopoly για Τυχερούς Ηττημένους. Αυτή η παραλλαγή του παιχνιδιού μετατρέπει την ήττα σε λόγο για να πανηγυρίζεις. Και εξηγούμαστε. Οι παίκτες μπορούν να κερδίζουν μετρητά κάνοντας ενέργειες που συνήθως οδηγούν σε απογοήτευση, όπως μια φυλάκιση, η πληρωμή ενοικίου για μια ιδιοκτησία ή η χρεοκοπία.

Ακόμα και εκείνοι που αρχίζουν πραγματικά να βουλιάζουν μπορούν να επιστρέψουν χρησιμοποιώντας το μεγάλο πιόνι του Mr. Monopoly που χαρίζει στους παίκτες πλεονεκτήματα έναντι όλων των αντιπάλων τους.


Taboo (Μικροί εναντίον Μεγάλων)

Ακόμη ένα αγαπημένο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Αυτή η έκδοσή του Taboo είναι η ιδανική για οικογένειες, καθώς τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν άνετα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 2 δεσμίδες με κάρτες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά, με τη γνωστή λέξη μαντέματος και μόνο 2 απαγορευμένες λέξεις σε κάθε κάρτα. Οι παίκτες αγωνίζονται ενάντια στην κλεψύδρα, καθώς δίνουν πληροφορίες για να βοηθήσουν τους παίκτες της ομάδας τους να μαντέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις μέσα σε ένα λεπτό. Αλλά μην πείτε τις λέξεις ΤΑΒΟΟ, αλλιώς θα σας κορνάρουν, που σημαίνει θα χάσετε τον πόντο.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει πάνω από 1.000 λέξεις Μαντέματος για 260 κάρτες ΤΑΒΟΟ – 130 κάρτες για μεγάλους και 130 κάρτες για παιδιά.

Twister στα Τυφλά

Κλασικό και αγαπημένο, το Twister στα Τυφλά είναι η νέα σούπερ διασκεδαστική εκδοχή του κλασικού παιχνιδιού για όλη την οικογένεια. Απαιτεί συντονισμό κινήσεων, συγκέντρωση, ισορροπία και δημιουργική σκέψη και στο τέλος αυτό που κυριαρχεί είναι το άφθονο γέλιο.

Τεντώσου, ισορρόπησε και κρατήσου εκεί. Πρόσεξε όμως: αν πέσεις, βγαίνεις έξω! Το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι που σε δένει κόμπο, το απόλυτο παιχνίδι ισορροπίας και ευλυγισίας που σε παροτρύνει να μείνεις σταθερός στο ύψος σου, ακόμα κι αν έχεις γίνει… κόμπος είναι η ιδανική λύση για διασκεδαστικές οικογενειακές βραδιές τώρα που μένουμε σπίτι. Πόσο μάλλον σε αυτή του τη νέα έκδοση!

Cluedo Μυστήρια και Ψέματα

Η Δεσποινίς Φλόγα, ο Συνταγματάρχης Μουστάρδας, ο Αιδεσιμότατος Πράσινος και άλλοι. Το Cluedo είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια μυστηρίου που μετατρέπει τα μέλη της οικογένειας σε… ντεντέκτιβ! Το Cluedo Μυστήρια και Ψέματα είναι η πρότασή μας για τις οικογενειακές βραδιές στο σπίτι ενόψει Χριστουγέννων.


Πείτε ψέματα μέχρι να βρείτε την αλήθεια. Πατήστε το κουμπί για να πιάσετε έναν ψεύτη. Έξι σκοτεινοί ύποπτοι και ένας δολοφόνος… Μερικές φορές η ειλικρίνεια δεν είναι η καλύτερη στρατηγική. Υποδυθείτε τον ντετέκτιβ σε αυτό το γνήσιο παιχνίδι μυστηρίου και φόνου όπου όλοι είναι ύποπτοι και δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν.

Διασκεδάζουμε Σπίτι, Δημιουργούμε Αναμνήσεις με επιτραπέζια Hasbro!

(Photo credits: Γιώργος Βελλής)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα