Τα παιδιά θα μας μάθουν πώς να σεβόμαστε το περιβάλλον

Τα παιδιά θα μας μάθουν πώς να σεβόμαστε το περιβάλλον

Σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο περιβάλλον, δεκάδες παιδιά έμαθαν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο πώς να φροντίζουν τον πλανήτη και να εξοικονομούν ενέργεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 του Ιούνη. Τη συγκεκριμένη ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου γίνεται μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γη, με την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τη μόλυνση των υδάτων, αλλά και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η Αθήνα, φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από το χάρτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/6) στον προαύλιο κήπο της ΕΡΤ διοργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με την ΕΥΔΑΠ να στέκεται δίπλα στους μικρούς φίλους και να τους ενημερώνει για την τεράστια σημασία του νερού, αλλά και τους τρόπους εξοικονόμησης του.

Ο Σταγονούλης, ο φίλος – δάσκαλος των παιδιών και των δασκάλων για τη σωστή χρήση του νερού και προστασία του περιβάλλοντος ήταν εκεί, δίνοντας τις απαραίτητες συμβουλές σε μικρούς και μεγάλους. Όπως φάνηκε βέβαια, οι μικροί ήξεραν πολύ περισσότερα από τους μεγάλους, βάζοντάς τους τα γυαλιά. Μαζί με τη ενημέρωση, τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα το νερό και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Μότο της εκδήλωσης ήταν το ‘αγαπώ, θα πει φροντίζω” και μέσα από διασκεδαστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως ζωγραφική με θέμα το περιβάλλον, ταξίδι εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά, αλλά και πολλές εκπλήξεις οι δεκάδες μικροί φίλοι που έδωσαν το παρών, γέλασαν, κέρδισαν δώρα και έμαθαν με τον καλύτερο τρόπο πώς να νοιάζονται για το περιβάλλον.

Η ΕΥΔΑΠ στέκεται αρωγός σε τέτοιες δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών απέναντι στο περιβάλλον, με περίπου 20.000 μαθητές κάθε χρόνο να παρακολουθούν το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα και να λαμβάνουν δωρεάν ενημερωτικό υλικό. Η διαχρονική συμβολή της Εταιρείας στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, άλλωστε, έχει αποσπάσει βραβεία, ενώ ο Σταγονούλης έχει γίνει ο καλύτερος φίλος των μικρών.

Μαζί του, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον προαύλιο κήπο της ΕΡΤ ήταν και ο Ανακυκλούλης, ο οποίος είχε στόχο την ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Φεύγοντας, τα παιδιά πήραν δώρο κι από ένα κηπευτικό φυτό, προκειμένου να το φτιάξουν τον δικό τους κήπο στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους.

Ο πλανήτης κινδυνεύει και σίγουρα τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να αναλάβουμε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Η γιορτή μπορεί να αφορούσε κυρίως τα παιδιά, αλλά ήταν μια ευκαιρία και για τους μεγαλύτερους να εστιάσουν περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στον οποίο ζουν. Η εξοικονόμηση ενέργειας, η σωστή χρήση του νερού, η ανακύκλωση, είναι όλες αναγκαίες δράσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της ΕΚΕ για την ΕΥΔΑΠ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσει διαδικασίες και δράσεις στην επιχειρηματική της δράση με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτές περιλαμβάνουν δράσεις για μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προστασία και εξοικονόμηση φυσικών πόρων, διαδικασίες ανακύκλωσης χαρτιού και φορητών ηλεκτρικών στηλών και φυσικά την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθησίας.

Το περιβάλλον μας χρειάζεται. Ευτυχώς, η νέα γενιά δείχνει έτοιμη να αναλάβει δράση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα