Taste of Athens: H μεγάλη γαστρονομική γιορτή επιστρέφει!

Taste of Athens: H μεγάλη γαστρονομική γιορτή επιστρέφει!

Το Taste of Athens έρχεται ξανά, για να κάνει την Αθήνα ακόμα πιο νόστιμη και να γίνει "talk of the town".

Ως λάτρης της γαστρονομίας ανήκω σε αυτούς που δε βλέπουν την ώρα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με τη μορφή καλοκαιρινής γιορτής, αφού στο πλαίσιο του Taste of Athens θα απολαύσουμε, όχι μόνο τις πιο hot γαστρονομικές προτάσεις και νέες γεύσεις, αλλά κι ένα γεμάτο πρόγραμμα από συναυλίες, δρώμενα, Masterclasses, DJ sets και πολλά άλλα.

Με έντονα καλοκαιρινή διάθεση, λοιπόν, θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Ζάππειο το μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου. Με τις τιμές, μάλιστα, των εισιτηρίων σε πολύ προσιτά επίπεδα (τα early bird ξεκινούν από 8€!), αν αναλογιστεί κανείς όλα όσα πρόκειται να δούμε στο φετινό Taste of Athens, παραδέχομαι ότι περιμένω πώς και πώς αυτό το 4ήμερο του Ιουλίου.

Τι θα δούμε όμως;

Μερικά από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι chefs, lives, δράσεις, ιστορίες, εμβληματικά κι απολαυστικά πιάτα επιστρεύονται για να απογειώσουν τη διάθεσή μας σε ένα γεμάτο φεστιβαλικό μενού για κάθε γούστο.

Το αγαπημένο μου κομμάτι του φεστιβάλ είναι φυσικά τα εμβληματικά πιάτα που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας που θα δηλώσουν το “παρών” στο Ζάππειο σε μια pop up εκδοχή, σερβίροντας μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές γαστρονομικές τους προτάσεις σε απρόσμενα προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Την ίδια στιγμή, τα decibel του ανανεωμένου Taste of Athens γκαζώνουν την έντασή τους με τις δυναμικές εμφανίσεις αγαπημένων μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών. Θα μπορούσε να λείπει η μουσική από μια καλοκαιρινή γιορτή; Φυσικά και οχι!

Εμείς οι λάτρεις των πιο jazzy ακουσμάτων θα είμαστε εκεί την Παρασκευή για να ταξιδέψουμε με τους ήχους των αγαπημένων Swingin’ Cats.

Παρ’ όλα αυτά έχοντας συνδέσει τα Σαββατόβραδα με καταστάσεις πιο ξεσηκωτικές δε θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο από την αστείρευτη ενέργεια των Onirama.

Ακολουθεί η άκρως μελωδική φωνή της Μαρίνας Σάττι την Κυριακή, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα μουσικών προτιμήσεων με αρμονικά συμπληρωματική αισθητική.

Παράλληλα τα DJ sets των παραγωγών του En Lefko 87,7 έχουν φροντίσει να μας κρατήσουν σε εγρήγορση κάτω από τον απογευματινό καλοκαιρινό ήλιο.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Entertainment Stage

Πέμπτη 07/07

19:00 – 21.00: DJ Set by En Lefko με τον Νίκο Δρογώση

Παρασκευή 08/07

19:00 – 21.00: DJ Set by En Lefko με την Μιρέλλα Κάππα

21:00 – 22:30: The Swingin’ Cats live!

Σάββατο 09/07

12:00 – 16:00: DJ Set by En Lefko με τον Σπύρο Παγιατάκη

19:00 – 21:00: DJ Set by En Lefko με τον Σάκη Τσιτομενέα

21:00 – 22:30: Onirama live!

Κυριακή 10/07

12:00 – 16:00: DJ Set by En Lefko με τον Μανώλη Οικονόμου

19:00 – 21:00: DJ Set by En Lefko με την Εύα Θεοτοκάτου

21:00 – 22:30: Μαρίνα Σάττι live!

Αν νομίζεις, όμως, ότι κάπου εδώ οι εκπλήξεις τελειώνουν κάνεις λάθος. Στη σκηνή του Taste Theater by Grundig | Kotsovolos, κορυφαίοι Chefs θα μαγειρέψουν μπροστά στα μάτια μας αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά τους και την εμπειρία τους σε Cooking Masterclasses. Ενώ, με τη μορφή Taste Talks θα μάθουμε για sustainability και μαγειρική, τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας, αλλά και συνταγές Zero Food Waste γιατί τίποτε δεν πηγαίνει χαμένο όταν ξέρεις τον τρόπο να το αξιοποιείς.

Γενικότερα, άλλωστε, οι κύριες θεματικές της εκδήλωσης φέτος θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων στην κυκλική οικονομία, τη φιλοσοφία μηδενικών απορριμμάτων (zero waste) και την ενίσχυση της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων. Ζητήματα που αφορούν όλους μας και στο πλαίσιο του event θα έχουμε την ευκαιρία να προβληματιστούμε και να δράσουμε συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Το εμβληματικό περιστύλιο του Ζαππείου πρόκειται, επίσης, να μετατραπεί σε πολυτελές VIP Business Lounge by AEGEAN. Εκεί, η AEGEAN θα μας μεταφέρει στο νέο AEGEAN Business Lounge στην περιοχή Extra Schengen του Αεροδρομίου της Αθήνας. Ήδη τα VIP εισιτήρια είναι διαθέσιμα για όσους κι όσες θέλουν να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του Taste of Athens με ποτό καλωσορίσματος, κέρασμα κατά την είσοδο, προσωπικό service, κι αποκλειστικά happenings.

Και επειδή το Taste of Athens είναι μια γιορτή για όλους, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει και τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι θα έχουν την τιμητική τους με τον αποκλειστικά δικό τους χώρο στο Kids Zone. Ένα γεμάτο, ενισχυμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα περιμένει εκεί τους λιλιπούτειους foodies με εκπαιδευτικά προγράμματα, μπόλικο παιχνίδι, δημιουργικές δραστηριότητες από τη Nannuka, αποκλειστικά lunch boxes και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Την εμπειρία του φεστιβάλ εμπλουτίζουν με δράσεις μεγάλα brands, που ετοιμάζουν εκπλήξεις και δράσεις αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Taste of Athens!

Αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος, το Taste of Athens, θα είναι όπως είπαμε προσιτό σε κάθε ενδιαφερόμενο, με τις τιμές των εισιτηρίων early bird ως τις 07/06 να ξεκινούν από 8 ευρώ!

Μια γαστρονομική γιορτή πραγματικά για όλους, που θα δώσει γεύση στο καλοκαίρι μας, χωρίς να χρειαστεί καν να απομακρυνθούμε από το κέντρο της πόλης.

Μετράμε αντίστροφα!

Website: https://tasteofathens.gr

Facebook: Taste Of Athens

Instagram: https://www.instagram.com/taste_of_athens

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα