Τέσσερα tips για να είσαι υγιής και με ενέργεια μέσα στις γιορτές

Οικογένεια στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο
Οικογένεια στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο UNSPLASH

Τα απαραίτητα tips που θα σε βοηθήσουν αυτές τις ημέρες.

Αν εμπεδώσαμε καλά κάτι αυτήν τη χρονιά, είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πόσω μάλλον η υγεία. Και εφόσον πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας, οι γιορτές πρέπει να μάς βρουν υγιείς και δυνατούς, τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

Ένας από τους λόγους που είμαστε ευάλωτοι στις ασθένειες είναι και το άγχος. Επομένως, φροντίζουμε το σώμα και τις ανάγκες του και δεν ξεχνάμε να κάνουμε καθημερινό self care μέσα από αυτά που μάς ευχαριστούν. Τα tips που θα σου δώσουμε εμείς είναι απλά και πρακτικά, αλλά δεν πρέπει να φεύγουν ποτέ από το μυαλό σου. Εδικά μέσα στις γιορτές.

Να ενυδατώνεσαι

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε. Τώρα στις γιορτές θα πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα του νερού που πίνεις γιατί υπάρχει περίπτωση να έχουμε και περισσότερο στρες. Και όταν ενυδατώνεσαι επαρκώς, λειτουργεί σωστά και ολόκληρος ο οργανισμός. 70% είναι αυτό, δεν είναι παίξε γέλασε. Συνεπώς, κάθε φορά που διψάς ή νιώθεις ότι κουράζεσαι λίγο παραπάνω, πιες κατευθείαν νερό και μην το ρίχνεις αμέσως στα αναψυκτικά, τον καφέ και το αλκοόλ.

Η τεχνική που σε αποφορτίζει

Ο διαλογισμός μπορεί να πάρει μόνο λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, μπορείς να αρχίσεις από την τεχνική αναπνοής 4-4-4. Βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας μέχρι το 4, κλείνεις τα μάτια και οραματίζεσαι ότι γεμίζει το σώμα με αέρα μετρώντας μέχρι το 4. Τέλος βαθιά εκπνοή μετρώντας μέχρι το 4. Επανάλαβε την τεχνική 3 φορές ακόμα.

Υγιής ρουτίνα και στις γιορτές

Όλοι έχουμε μία καθημερινότητα που ακολουθούμε και που διαπιστωμένα μάς βοηθά. Από τον πρωινό διαλογισμό, μία βόλτα για σωματική άσκηση, χόμπι που μάς αποφορτίζουν και μένουμε μακριά από το κάπνισμα, το πολύ αλκοόλ και οτιδήποτε μπαίνει εμπόδιο στην υγεία μας.

Τροφές που μας γειώνουν

Εννοείται ότι θα απολαύσουμε εορταστικές λιχουδιές, αλλά οφείλουμε να δημιουργήσουμε τη σωστή ισορροπία με τις τροφές που μάς γειώνουν και που χρειάζεται οπωσδήποτε ο οργανισμός. Τα λαχανικά, όπως το καρότο, οι γλυκοπατάτες και τα παντζάρια, οι θρεπτικές σούπες και τα μπαχαρικά που έχουν άπειρα οφέλη. Τα πιο ενδεικτικά είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, ο κουρκουμάς, η πάπρικα και η κανέλα. Μπαχαρικά που μπαίνουν σε φαγητό αλλά και ροφήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

SHARE:

24Media Network