Θερμομόνωση: ο πιο εύκολος τρόπος να την κάνεις και να έχεις και όφελος

Θερμομόνωση: ο πιο εύκολος τρόπος να την κάνεις και να έχεις και όφελος

Ανακάλυψε κι εσύ τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο να θερμομονώσεις το σπίτι και να μειώσεις ριζικά την ενεργειακή του κατανάλωση.

Ήρθε πάλι εκείνη η εποχή που η θερμοκρασία πέφτει και όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών αρχίζουν τους δύσκολους υπολογισμούς και τις περίπλοκες μαθηματικές πράξεις προκειμένου να βγει ο χειμώνας ζεστά αλλά και οικονομικά. Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ – Αυτονομώ ωστόσο επέστρεψε, για να τους δώσει ένα ισχυρό κίνητρο αυτό το χειμώνα, βοηθώντας, παράλληλα, και το περιβάλλον που τόσο μας χρειάζεται. Γιατί ο χειμώνας, με τις ενεργειακές του απαιτήσεις, δεν είναι δύσκολος μόνο για εμάς, αλλά και για τη Γη μας..

Για εκείνους τους ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν πού να στραφούν και από πού να πιάσουν το ζήτημα “ενεργειακή αναβάθμιση” για το σπίτι τους, η ελληνική εταιρεία που εμπιστεύονται οι ειδικοί και οι μηχανικοί, η Mapei έχει την ιδανική λύση. Το όνομα αυτής Mapetherm System και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή κλάση κάθε ακινήτου, να του χαρίσει μια ανανεωμένη εμφάνιση και να διατηρήσει ζεστό το εσωτερικό του σπιτιού τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο και πιο αποδοτικό;

Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Mapetherm της Mapei παρουσιάζουν την τέλεια ευκαιρία για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση. Πρόκειται για ένα τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφόρους τύπους μονωτικών (EPS, EPS plus, πετροβάμβακας, XPS) και πληθώρα τελικών επιχρισμάτων σε πολλές κοκκομετρίες και διευρυμένο χρωματολόγιο για όλες τις απαιτήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως υπάρχει ένα Mapetherm που ταιριάζει σε κάθε κτίσμα, σε κάθε στυλ, σε κάθε ανάγκη.

Λόγω της εφαρμογής τους εδώ και χρόνια στην Ελλάδα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Mapetherm είναι δοκιμασμένα στις έντονες συνθήκες της επικράτειας και φέρουν μέσα τους την τεχνογνωσία των εργαστηρίων Έρευνας & Ανάπτυξης της Mapei αλλά και την αξιοπιστία των 80 και πλέον χρόνων δραστηριοποίησης της εταιρείας στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας. Γι’ αυτό και μπορούν εγγυημένα να προσφέρουν εξαιρετική θερμομόνωση, προστασία, διαπνοή και μοναδική αισθητική.

Το Mapetherm System μπορεί να καλύψει όλες τις κάθετες επιφάνειες με ένα συνεχές στρώμα μονωτικού, εξαφανίζοντας τις περιοχές με τοπικές αλλά σημαντικές ελλείψεις στη μόνωση (π.χ. σενάζια, κολώνες, πλάκες). Επιπλέον, επιδιορθώνει κάθε τύπο θερμογέφυρας, τις πηγές συμπύκνωσης αλλά και μούχλας στην εσωτερική τοιχοποιία ενώ επιπλέον, επιδιορθώνει περιοχές με ρωγμές. Κι αν όλα αυτά ακούγονται ξένα, μία συζήτηση με έναν ειδικό μηχανικό θα επιβεβαιώσει την αξία τους.


Πέρα από εξαιρετική θερμομόνωση, που είναι και ο βασικός σκοπός του Mapetherm System, το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει θερμική ισορροπία στον σκελετό του κτηρίου αφού μονώνει αδιάκοπτα και ομοιόμορφα όλη την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού. Γι’ αυτό και μπορεί να εξαφανίζει τις θερμοκρασιακές και υγρασιακές καταπονήσεις αυξάνοντας την ανθεκτικότητα της οικοδομής. Έτσι αποτρέπεται η εμφάνιση ρωγμών, η είσοδος υγρασίας, καθώς και η μείωση της θερμομονωτικής ικανότητας της τοιχοποιίας. Επιπλέον, λόγω της ορθής θέσης του μονωτικού υλικού, το Mapetherm System διατηρεί τους τοίχους θερμούς, σε περιόδους ψυχρού καιρού, αφού συσσωρεύει θερμότητα στην τοιχοποιία, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του τοίχου. Καθώς μάλιστα, η εφαρμογή του συστήματος γίνεται στον εξωτερικό τοίχο δεν επιδρά στη λειτουργία του κτηρίου και δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους.

Τα τελικά επιχρίσματα της Mapei, δε, εξασφαλίζουν υψηλή ανθεκτικότητα και καλή διαπνοή ενώ διαθέτουν δεκάδες επιλογές σε εμφάνιση και χρωματισμό ώστε να προσφέρουν απεριόριστες επιλογές. Ένα τελευταίο tip από τους ειδικούς, για μέγιστα αποτελέσματα είναι πως η επιλογή ενός χρωματισμού με δείκτη ανάκλασης μεγαλύτερο του 60% θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη θερμική προστασία.

Το καλύτερο, το άφησα για το τέλος. Καθώς ο καιρός κρυώνει αναζητούμε όλο και λιγότερο επεμβατικές λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. Γι’ αυτό και ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του Mapetherm System είναι πως εφαρμόζεται εύκολα χωρίς να επηρεάζει τη χρήση του χώρου στο ελάχιστο.

Τώρα τα ξέρεις όλα. Για πιο ζεστό, πιο οικονομικό και πιο “πράσινο” σπίτι, χωρίς ανακαινίσεις που φέρνουν τα πάνω κάτω και με τη στήριξη του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ, η ιδανική λύση είναι μία: το Mapetherm System.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version