Τι βιβλία θα διαβάσουμε, φέτος, τον χειμώνα;

Τι βιβλία θα διαβάσουμε, φέτος, τον χειμώνα;

Τώρα που η θερμοκρασία «έπεσε», βρήκαμε 10 υπέροχα βιβλία για αυτά τα απογεύματα που επιστρέφετε στο σπίτι και θέλετε να χαλαρώσετε!

Αυτές τις ημέρες που αναζητάμε τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δώρα για φίλους, συναδέλφους και συγγενείς δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αγοράσουμε κάτι και για εμάς τους ίδιους. Επιλέγουμε, λοιπόν, τα βιβλία που θα μας συντροφεύουν τα χειμωνιάτικα απογεύματά μας ή τα Σαββατοκύριακα δίπλα στο τζάκι! Η ανάγνωση ενός βιβλίου στο σπίτι στην αγαπημένη μας γωνιά θα γίνει η αγαπημένη στιγμή της ημέρας.

Η παρακάτω λίστα περιέχει 10 βιβλία που θα μας ταξιδέψουν νοητά σε συναρπαστικούς κόσμους και μαγικές εικόνες.

Ο Ανήφορος – Νίκος Καζαντζάκης

Ο Ανήφορος, το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα κλασικό έργο που θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο, δεν αποτελεί απλώς μια πολύ μεγάλη λογοτεχνική στιγμή για τη χώρα μας αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες – Owens Delia

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER Για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο βιβλίο τα τελευταία 10 χρόνια. Μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πώς τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ’ τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια – Harper Lee

Μέσα από τα παιδικά μάτια της Σκάουτ και του Τζέμ Φίντς, η Χάρπερ Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του ’30.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Νοέμβρης 9 – Hoover Colleen

Η αγαπημένη #1 συγγραφέας best sellers των New York Times Colleen Hoover επιστρέφει με μια αξέχαστη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός συγγραφέα και της απρόσμενης μούσας του.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Για κάποιο λόγο – Lillie Vanessa

Ένα βιβλίο με δράση και ανατροπές, μυστηριώδες και αγωνιώδες, που μας δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής μας παίζουν τα ανεπούλωτα τραύματα του παρελθόντος αλλά και πόσο λυτρωτική είναι η παραδοχή των λαθών μας και η αποδοχή της τιμωρίας.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Ο διάβολος και τα σκοτεινά νερά – Stuart Turton

Το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα του μπεστ σέλερ Οι επτά θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ. Υποψήφιο για τα βραβεία Goldsboro Books Glass Bell 2021 και Gold Crown 2021. Βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους Times.Στα καλύτερα βιβλία του 2020 σύμφωνα με το Publishers Weekly.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Λίγο πριν χαθείς – Dave Laura

Ψυχολογικό θρίλερ. Οι απεγνωσμένες κλήσεις στον άντρα της μένουν αναπάντητες. Το μόνο που έχει στα χέρια της από εκείνον είναι ένα σημείωμα: Προστάτεψέ την.

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Τα απομεινάρια μιας μέρας – ISHIGURO KAZUO

Εντέλει, τι έχουμε να κερδίσουμε αναλογιζόμενοι συνεχώς το παρελθόν, κατηγορώντας τον εαυτό μας για το γεγονός πως η ζωή μας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε; Ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα, μια όμορφη αναπόληση της ζωής ανάμεσα σε δύο πολέμους σε μια αγγλική έπαυλη, μια καθηλωτική επίκληση σε χαμένα όνειρα και χαμένους έρωτες. Ένα μυιστόρημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τη χάρη και τη λεπτότητα που έχουν κάνει περίφημο το έργο του Καζούο Ισιγκούρο

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου – Neil Gaiman

Ο Neil Gaiman είναι ο φημισμένος δημιουργός των SANDMAN, Coraline, Ο Ωκεανός στο Τέλος του Δρόμου, η Αστερόσκονη κ.ά. «Ένα πρωτοποριακό έργο από έναν μετρ του είδους του. Ο ωκεανός στο τέλος του δρόμου ξεδιπλώνεται με σπάνια ευαισθησία προς ό,τι μας κάνει ανθρώπινους, και φανερώνει τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να αποκαλύπτουν το κακό γύρω μας και εντός μας και να μας προστατεύουν απ’ αυτό. Είναι ένας συνταρακτικός, τρομακτικός και ελεγειακός μύθος, λεπτοκαμωμένος όσο τα φτερά μιας πεταλούδας και απειλητικός όσο ένα μαχαίρι σ’ ένα σκοτεινό στενό.»

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

Η υπόσχεση – Damon Galgut

Μπορούμε άραγε να γλιτώσουμε από τη μοίρα μας; Ο Galgut περιγράφει με δεξιοτεχνία την ιστορία μιας οικογένειας λευκών στη Νότια Αφρική, που συγκεντρώνεται κάθε φορά με αφορμή μια κηδεία. Ο χρόνος κυλά, η χώρα αλλάζει και μια υπόσχεση μένει ανεκπλήρωτη… Το βιβλίο που ξεχώρισε το 2021 και απέσπασε το βραβείο Booker!

Βρείτε το βιβλίο εδώ!

PS: Μη χάνετε χρόνο! Ξεκινήστε το διάβασμα και αφιερώστε τον χρόνο που πρέπει σε εσάς τους ίδιους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version