news 24/7

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ


Μετά από 5 συνεχείς αθετήσεις διακανονισμών της Νεώριον ΑΕ και αφού τα χρέη της εταιρείας έφτασαν το 1,296 εκ. ευρώ χθες η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων της Νεώριον Α.Ε. Ωστόσο μετά από παρέμβαση που έγινε από τον υπουργό ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, τελικά το ρεύμα επανασυνδέθηκε μετά από περίπου μία ώρα, ενώ ακολούθησε και η έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφασή του ελήφθη μετά από παρότρυνση τοπικών φορέων της Σύρου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη ΔΕΗ από το έτος 2011 έως σήμερα έχουν εγκριθεί και συμφωνηθεί 5 διαφορετικοί διακανονισμοί χωρίς να έχει τηρηθεί κανένας εξ αυτών από την "Νεώριον ΑΕ". Σύμφωνα με καταγγελίες, οι περίπου 170 μόνιμοι και οι 100 έκτακτοι εργαζόμενοι, που απεργούν διεκδικώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων, παραμένουν απλήρωτοι για όλο το 2015

Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις κρατικές ενισχύσεις στα Ελληνικά Ναυπηγεία την περίοδο 1996-2002

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Δικαστήριο είχε ήδη διαπιστώσει την παράβαση εκ μέρους της Ελλάδας με απόφαση του 2012. Πλέον η χώρα μας καλείται να καταβάλλει ποσό περί των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ

Βέμπερ στο News 24/7: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν σε δηλώσεις του στο News 24/7 σημειώνει ότι στην χώρα μας χρειάζεται ένα restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση, τονίζοντας για το προσφυγικό ότι “οι χώρες δεν μπορούν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν”.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα υπερφορολογείται από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύσει τον κρατισμό" είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ

Γκραφίτι για την κρίση στην Αθήνα

Έκθεση-κόλαφος για τη λιτότητα στην Ελλάδα: Υπηρεσίες με περικοπές 73%

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες είναι οι συνέπειες που υπέστησαν οι Έλληνες από τις πολιτικές λιτότητας από το 2010, όπως επισημαίνει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η αύξηση της φτώχειας σημαίνει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν τα μέσα για την κάλυψη των ιατρικών τους αναγκών.

Ο Ε.Τσακαλώτος με τον Επίτροπο Μοσκοβισί

Eurogroup: Πρόβα τζενεράλε πριν τον τελικό για τις συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι στην ατζέντα όμως ο Ε.Τσακαλώτος θα ενημερώσει τους συναδέλφους του για το θέμα των συντάξεων στο περιθώριο των εργασιών του Eurogroup - Τι αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.

Ο Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης, Έλληνας επιχειρηματίας και ακαδημαϊκός στην Ιρλανδία

Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης: Στον κόσμο του Augmented reality που γέννησε το Pokemon Go

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

"Θέλουμε ο χρήστης να μπορεί να φτιάχνει εύκολα και γρήγορα ένα δικό του πραγματικό Pokemon», εξήγησε ο δρ. Αμπλιανίτης μιλώντας στο News 24/7. Το μυστικό επιτυχίας της Ιρλανδίας και τι συμβουλές δίνει στους νέους στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ευρωκοινοβούλιο: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Μιχάλη Κεφαλογιάννη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε βάρος του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ υπήρχε καταγγελία πρώην συνεργάτιδάς του ότι την πλήρωνε με άλλο ποσό από αυτό που δήλωνε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Κομισιόν: Τρεις εβδομάδες προθεσμία στην Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό

Κομισιόν: Τρεις εβδομάδες προθεσμία στην Ιταλία να αλλάξει τον προϋπολογισμό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μια τέτοια απόφαση. Οι Ευρωπαίοι τονίζουν ότι "η πόρτα δεν κλείνει" και θέλουν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο με τις ιταλικές αρχές.