ΜΑΡΙΛΗ ΜΕΞΗ

Μαρίλη Μέξη

Η Μαρίλη Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977 και μεγάλωσε στην Αργολίδα. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (D.Phil) στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό δίπλωμα (MPhil) στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στην Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική από το London School of Economics (πτυχιούχος με άριστα, 2001), και πτυχίο (ΒΑ) στην Ιστορία από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος-Deree College (πτυχιούχος με άριστα, 2000). Από το 2007 εργάζεται ως εμπειρογνώμονας σε έργα μεταρρύθμισης και τεχνικής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα αυτό έχει εκπονήσει σειρά τεχνικών μελετών, έχει επιβλέψει τεχνικά έργα και έχει συνεργαστεί με εθνικά Υπουργεία σε θέματα αναδιάρθρωσης των πολιτικών απασχόλησης και συστημάτων πρόνοιας. Το διάστημα 2004-2007 εργάστηκε στην Ελλάδα ως επιστημονικός συνεργάτης βουλευτή και ως ερευνήτρια και επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε..


Greek Prime Minister Alexis Tsipras gives a press conference during the European Council Summit at the European Union (EU) Headquarters in Brussels on February 12, 2015. Greece's new Prime Minister Alexis Tsipras and German Chancellor Angela Merkel played down tensions today over demands by Athens to renegotiate its huge bailout as they met for the first time at a European summit.  AFP PHOTO / JOHN THYS        (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Σπηλιά του Πλάτωνα

ΓΝΩΜΕΣ

Ο μύθος του Πλάτωνα και οι ψευδαισθήσεις, που παγιδεύουν κάθε έννοια ουσιαστικής αντίληψης της πραγματικότητας για τους "εγκλωβισμένους"

Μητέρα, μεταφέρει τα παιδιά της με τρικυκλο ποδήλατο, στο σχολείο του Μεγαλοχωρίου, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Παιδική Φτώχεια: Η Αδικία που Πληγώνει

ΓΝΩΜΕΣ

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του News 247) για το Συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης, που αναγνωρίζεται μόνο για κάποιες ομάδες και όχι για την στήριξη οικογενειών με παιδιά σε κατάσταση φτώχειας

Η Κοινωνική Πολιτική στους Δήμους

Η Κοινωνική Πολιτική στους Δήμους

ΓΝΩΜΕΣ

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) γιατί στην αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κράτους, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος