ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Μαριλίζα (Μαρία-Ελίζα) Ξενογιαννακοπούλου (20 Φεβρουαρίου 1963) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Έχει διατελέσει Υπουργός των κυβερνήσεων Γεωργίου Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, ενώ ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Το 2004 εξελέγη ευρωβουλευτής και ανέλαβε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Διετέλεσε Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2005-2006).

Κεντρικά Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα θα λάβει δυναμική απάντηση σε Βουλή και κοινωνία

"Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας που περίμεναν ότι φέτος και τα επόμενα χρόνια θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα, θα πρέπει να το ξεχάσουν", δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Νοσηλευτής ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΣΥΡΙΖΑ: "Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σημαίνει απολύσεις εργαζομένων"

Η κοινή ανακοίνωση των Ανδρέα Ξανθού και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την κυβερνητική τροπολογία περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Η απάντηση των κυβερνητικών κύκλων.

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας - Οδηγούνται σε ομαδική απόλυση

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας - Οδηγούνται σε ομαδική απόλυση

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση πως συνεχίζει τον αντεργατικό της κατήφορο, ανοίγοντας το δρόμο για ομαδικές απολύσεις.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ξενογιαννακοπούλου: "Mάχη, για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα"

Η τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης και με το οποίο " επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις".

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ξενογιαννακοπούλου: "Εργασιακός οδοστρωτήρας, η μόνη δέσμευση που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση"

Για πολυμέτωπη επίθεση στους εργαζομένους κάνει λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με δημοσιεύματα για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.