Νέα λίστα: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες του κόσμου για το 2017

Νέα λίστα: Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες του κόσμου για το 2017

Η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου ξεχωρίζοντας για την οικονομία αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της

H Eλβετία είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου για το 2017, σύμφωνα με έρευνα της  U.S. News, η οποία απευθύνθηκε σε 21.000 πολίτες και ηγέτες επιχειρήσεων, αξιολογώντας 80 χώρες σε ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, από την οικονομία έως την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, με σκοπό να ανακαλύψει ποια έθνη πρωταγωνιστούν σε παγκόσμια κλίμακα.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις καλύτερες χώρες του κόσμου για τη φετινή χρονιά:

10. NΟΡΒΗΓΙΑ

Η Νορβηγία είναι μία χώρα που έχει στο «τιμόνι» της κυρίως γυναίκες, ενώ ξεχωρίζει για τις προοδευτικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές πολιτικές της στον κόσμο.

9. ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία έπεσε μία θέση στην κατάταξη του τρέχοντος έτους, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που κυριαρχεί στη χώρα. Σύμφωνα με την έκθεση της US News, η χώρα φιλοξενεί το λιγότερο δεκτικό ευρωπαϊκό έθνος στις πολιτικές μετανάστευσης.

8. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Μία από τις καλύτερες χώρες για να συνταξιοδοτηθεί κανείς είναι η Αυστραλία, σύμφωνα με την US News, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα χαρακτηρίσθηκε επίσης ιδανική για όσους θέλουν να χτίσουν ή να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους εκεί.

 

7. ΗΠΑ

Σχεδόν το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχασαν λίγο το σεβασμό τους απέναντι στη νέα ηγεσία των ΗΠΑ, μετά τις προεδρικές εκλογές. Η χώρα «έπεσε» σε διάφορες κατηγορίες, όπως αυτή των επιχειρήσεων, της ιθαγένειας, της εκπαίδευσης και της διαφάνειας, ωστόσο εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό έθνος στη Γη.

6. ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της κατάταξης σε σχέση με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, ενώ θεωρείται ιδανικός προορισμός για τις γυναίκες και την ανατροφή μιας οικογένειας.

Δείτε την υπόλοιπη λίστα στο Fortune Greece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα