Τι έκανε η γυναίκα που τιμωρήθηκε με 141.078 χρόνια φυλακής

Τι έκανε η γυναίκα που τιμωρήθηκε με 141.078 χρόνια φυλακής

Την ώρα που ένας ακόμη εγκληματίας εκτελείται στην Αμερική συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ από δικαστές. Για ποια υπόθεση υποβλήθηκε η ποινή ρεκόρ (Pics)

Με αφορμή την εκτέλεση του βρικόλακα του Τέξας Pablo Lucio Vasquez, που δολοφόνησε ένα 12χρονο αγόρι και ήπιε το αίμα του και το σημείωμα που άφησε στους συγγενείς του θύματος, το οποίο ανέφερε “Ορίστε αυτή είναι η δικαιοσύνη σας”, αναφερόμενος στην εκτέλεσή του, συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί ποτέ.

Chamoy Thipyaso, Ταϊλάνδη- 141.078 χρόνια

Εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει αποφασίσει δικαστήριο. Ήταν το 1989, όταν το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρήσει την Chamoy Thipyaso με ποινή φυλάκισης 141.078 χρόνια. Το έγκλημα θέλει τη σύζυγο του υψηλόβαθμου αξιωματικού της αεροπορίας της χώρας να εμπλέκεται σε μια απάτη, μια “πυραμίδα”, που κατάφερε να συγκεντρώσει 2 εκατ. λίρες από 16.231 πολίτες.

Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονταν και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η ίδια στάθηκε όμως τυχερή, γιατί την ίδια χρονιά ένας νέος νόμος στη χώρα όριζε ότι ανεξάρτητα από την ποινή, το μέγιστο που θα μπορούσε να εκτίσει κανείς για απάτη ήταν 20 χρόνια.

Otman el-Gnaoui, Ισπανία -42.924 χρόνια

Ο Otman el-Gnaoui καταδικάστηκε για μαζική δολοφονία, μετά την εμπλοκή του στην τρομοκρατική επίθεση με βόμβες, σε τρένα στη Μαδρίτη. Ο συνεργός του, Jamal Zougam, καταδικάστηκε σε 42.922 χρόνια φυλάκισης, για την επίθεση που κόστισε τη ζωή 191 ανθρώπων.

Ωστόσο, όπως και στην προηγούμενη υπόθεση, έτσι και στην Ισπανία ο νόμος περιορίζει το χρόνο που μπορεί να περάσει κανείς στη φυλακή, στα 40 χρόνια.

 

Charles Scott Robinson, ΗΠΑ -30.000 χρόνια

Ήταν το 1994 όταν οι ένορκοι πρότειναν ένας βιαστής παιδιών από την Οκλαχόμα να καταδικαστεί σε 5.000 χρόνια για κάθε μία από τις κατηγορίες που τον βάραιναν.

Για να είναι σίγουρος ότι δεν θα αποφυλακιστεί νωρίτερα, ο δικαστής αποφάσισε ο Robinson να εκτίσει κάθε μία από τις ποινές που του είχαν επιβληθεί, διαδοχικά και όχι ταυτόχρονα. “Νομίζω ότι μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι θα περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου στη φυλακή”, είχε πει ο δικαστής, ο οποίος θα έχει δικαίωμα αναστολής το νωρίτερο στα 108 χρόνια του.

Darron Bennalford Anderson, ΗΠΑ -11.250 χρόνια

Ο Darron Bennalford Anderson καταδικάστηκε για ληστεία, απαγωγή και βιασμό ηλικιωμένης το 1993 και μετά την καταδίκη του έκανε έφεση, ελπίζοντας ότι θα μειωθούν τα χρόνια από την αρχική ποινή φυλάκισης των 2.200 ετών που του είχε επιβληθεί. Ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να καταδικαστεί και πάλι, με την ποινή που του επιβλήθηκε την δεύτερη φορά να είναι μεγαλύτερη και να ξεπερνά τα 11.250 χρόνια.

Παράλληλα, ο συνεργός του, Allan McLaurin στάθηκε πιο τυχερός, καθώς κατάφερε να ξεφύγει με 500 χρόνια φυλακή, από τα 21.250 χρόνια που του είχαν επιβληθεί.

 

Dudley Wayne Kyzer, ΗΠΑ- 10.000 χρόνια

Ο Dudley Wayne Kyzer δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του Diane Kyzer, την πεθερά του Eunice Barringer και έναν φοιτητή, τον Rick Pyron. Ο τελευταίος βρισκόταν κατά τύχη στο σπίτι του, εκείνη τη βραδιά το 1976.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά το 1980 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε την απόφαση αντισυνταγματική και αποφάσισε να προχωρήσει στην ανατροπή της. Κάπως έτσι καταδικάστηκε το 1981 σε δις ισόβια για τη δολοφονία της πεθεράς του και του φοιτητή , ενώ για τη δολοφονία της συζύγου του καταδικάστηκε σε σε 10.000 χρόνια.

 

Andrew Aston, Βρετανία -26 φορές ισόβια

Η συγκεκριμένη ποινή είναι η μεγαλύτερη που έχουν επιβάλει τα βρετανικά δικαστήρια. Ο Andrew Aston, που ήταν εξαρτημένος στην κοκαΐνη είχε ληστέψει σε ένα διάστημα 3 μηνών, στις αρχές του 2001, είχε επιτεθεί σε 26 ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, τους οποίους τους λήστεψαν μέσα στα σπίτια τους. Δύο από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματα που τους προκάλεσε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Μετά την σύλληψη του οι συνήγοροι του του ζήτησαν να δηλώσει ένοχος, προκειμένου να καταφέρουν να μειώσουν την μεγάλη ποινή που ήξεραν ότι σκόπευαν να του επιβάλλουν οι δικαστές.

Albert Woodfox, ΗΠΑ -43 χρόνια σε απομόνωση

Ο Albert Woodfox αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο, στη Λουιζιάνα, έχοντας περάσει 43 χρόνια σε απομόνωση, κάνοντας τον τον τρόφιμο που έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια σε απο0μόνωση, απ’ οποιονδήποτε άλλο.

Ο Woodfox περνούσε για 43 χρόνια, 23 ώρες την ημέρα σε ένα μικροσκοπικό κελί. Είχε στη διάθεσή του μόνο μια ώρα την ημέρα για να γυμνάζεται στην αυλή μόνος του. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος εξέτιε ποινή για άλλο έγκλημα, όταν μαζί με άλλους δύο δολοφόνησαν έναν φύλακα το 1972.

 

Paul Geidel Junior, ΗΠΑ -68 χρόνια και 245 ημέρες

Εκτιμάται πως είναι η μεγαλύτερη περίοδος που έχει περάσει κανείς στη φυλακή και κατάφερε να επιβιώσει προκειμένου να το διηγηθεί.

Ήταν 17 ετών το 1911 και εργαζόταν σ’ ένα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος μπήκε σ’ ένα δωμάτιο, για να κλέψει, ωστόσο ο 73χρονος, πλούσιος, ένοικος ξύπνησε και προσπάθησε να αντισταθεί.

Κατά τη διάρκεια της πάλη τον έπνιξε, αφού πήρε τα λιγοστά χρήματα που βρήκε τράπηκε σε φυγή. Συνελήφθη 2 μέρες αργότερα και καταδικάστηκε. Εξέτισε 68 χρόνια από την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος το 1976.

Έζησε ελεύθερος για 7 χρόνια και πέθανε σε ηλικία 93 ετών σ’ένα γηροκομείο.

(Πηγή: Theindependent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα