Το ανάκτορο της ΕΚΤ και οι ακριβότεροι ουρανοξύστες της τελευταίας 20ετίας

Το ανάκτορο της ΕΚΤ και οι ακριβότεροι ουρανοξύστες της τελευταίας 20ετίας

Τα περισσότερα είναι καζίνο, ενώ δεν λείπουν και οι τεράστιες υπερβολές όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας (Pics)

Τα τελευταία χρόνια δεκάδες ουρανοξύστες ξεπηδούν σε μεγαλουπόλεις όλου του κόσμου, σε έναν αγώνα για το ποιος θα φτάσει ψηλότερα ξοδεύοντας όσο το δυνατόν πιο πολλά χρήματα.

Σε αφιέρωμά της η ιστοσελίδα Business Insider συγκέντρωσε τους ακριβότερους ουρανοξύστες ύψους τουλάχιστον 150 μέτρων που χτίστηκαν τα 20 τελευταία χρόνια.

Ιδού:

ANTILIA

Το 2006 ο Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας Mukesh D. Ambani έχτισε τον 27 ορόφων ουρανοξύστη Antilia και το χρησιμοποιεί ως την προσωπική του κατοικία. Το κόστος του ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια και αποτελεί το ακριβότερο «σπίτι» του κόσμου μετά τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

KINGDOM CENTRE

Βρίσκεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και χτίστηκε το 2002. Το ύψος του φτάνει τα 297 μέτρα και το κόστος του κυμάνθηκε περίπου στο 1 δισ. δολάρια. Στο δεύτερο όροφο βρίσκονται πολυκαταστήματα και ένα τζαμί μόνο για γυναίκες, ενώ στους πάνω ορόφους του υπάρχουν ξενοδοχείο, γραφεία, διαμερίσματα και μια αερογέφυρα ύψους 55 μέτρων.

BURJ KHALIFA

Βρίσκεται στο Ντουμπάι και κόστισε περίπου 1,5 δισ. δολάρια για να χτιστεί. Μάλιστα, η κατασκευή του κράτησε από το 2005 ως το 2009 και μαζί με την κεραία στην κορυφή του φτάνει τα 635 μέτρα, όντας το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Στους ορόφους του υπάρχουν διαμερίσματα, οκτώ ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και γραφεία.

ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤ

Η νέα έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη κόστισε περίπου 1,25 δισ. δολάρια και κατασκευάστηκε το 2013. Οι δίδυμοι πύργοι της στεγάζουν τα κεντρικά γραφεία της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα