Με συνοδεία αστυνομικών ο Εφραίμ στην Αθήνα

Με συνοδεία αστυνομικών ο Εφραίμ στην Αθήνα

Οδικώς και με συνοδεία αστυνομικών, μεταφέρεται στην Αθήνα, ο ηγούμενος Εφραίμ. Εξέφρασε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, φθάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη ΓΑΔΑ θα μεταβεί στον Κορυδαλλό (Pics)

Στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών μεταβαίνει οδικώς ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Άρη Χαραλαμπάκη, φτάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του , ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, θα μεταβεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Ο ηγούμενος αναχώρησε με σκάφος από το Άγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβε αστυνομική δύναμη.

Στο πλευρό του, στάθηκαν περισσότεροι από 200 μοναχοί του Αγίου Όρους, ενώ έψαλλαν το Άξιον Εστί. Οι καμπάνες χτυπούσαν αναστάσιμα.

 

Κανένα πρόβλημα με την υγεία του Ηγουμένου

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Η εισαγωγή του κρίνονταν αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απορρύθμιση του σακχάρου που παρουσίασε. Ο Εφραίμ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση κυττάρων στο πάγκρεας.

 

Ένωση Εισαγγελέων: Καμία διάκριση

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, σημείωσε ότι το ποινικο – νομικό σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα, το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου.

“Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν θα προβώ σε ουδέν σχόλιο, καθόσον τούτο αντίκειται τόσο στις αρχές μου, όσο και στη φύση μιας δικαστικής Ένωσης. Διαφορετικά αυτό θα συνιστούσε χειραγώγηση της υπόθεσης εκ μέρους μου”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ότι θεωρεί ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας, αλλά και από παράγοντες εντός Ελλάδας και συνέχισε, λέγοντας ότι “πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη”, καθώς, συμπληρώνει, δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.

Πάντως, κράτησε αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Δ. Παπαδημούλης: “Ένα ακόμη σκάνδαλο καταλήγει σε φιάσκο”

“Αφού εξασφάλισαν την ατιμωρησία των πολιτικών, τώρα πάνε να ‘βγάλουν λάδι’ και τον Εφραίμ. Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο καταλήγει σε ένα μεγάλο φιάσκο. Αντί για την ισχύ του δικαίου, βασιλεύει δυστυχώς το δίκαιο των ισχυρών”, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στον εισαγγελέα του ΑΠ ο διοικητής του Αγίου Όρους

Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ., Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ.

Φωτογραφίες: “Αγιορείτικες μνήμες”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα