Με συνθήματα και διαμαρτυρίες η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Με συνθήματα και διαμαρτυρίες η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Υπό δρακόντεια μέτρα διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Διαμαρτυρίες και συνθήματα με μικροένταση στη Φιλελλήνων. Δείτε αναλυτικά τις διαμαρτυρίες του κόσμου (Pics+Vids)

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας που θύμιζε “φρούριο” από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αγανακτισμένοι πολίτες φώναζαν προς τους επισήμους “Κλέφτες, κλέφτες, προδότες, προδότες” ενώ η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00.

Οι πολίτες διαμαρτύρονταν στην αστυνομία για τα πρωτοφανή μέτρα καθώς ήθελαν να πλησιάσουν πιο κοντά και δεν μπορούσαν.

Ενώ στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος διεξαγόταν η στρατιωτική παρέλαση, στο κάτω μέρος, στην οδό Φιλελλήνων, ομάδα περίπου τριάντα ατόμων φώναζε συνθήματα ενώ αποδοκίμαζε και τα ΜΑΤ.

“Η εικόνα αυτή μας εξευτελίζει στο εξωτερικό”, τόνισαν. Οι διμοιρίες των Ματ απώθησαν όσους πολίτες επιδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να έρθουν πιο κοντά.

Δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν και τους απώθησαν προς την οδό Ερμού. Μάλιστα, όταν παρέλασαν οι αστυνομικοί δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην οποία παρέστησαν τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα διαδραματίστηκαν λεπτό προς λεπτό όπως κάλυψε τα γεγονότα το NEWS 247.

Μετά το πέρας της παρέλασης σημειώθηκε μικροένταση στη Βουκουρεστίου η οποία δεν πήρε έκταση και γρήγορα ηρέμησαν τα πνεύματα.

Με συνθήματα κατά της τρόικας υποδέχτηκαν τους επίσημους και στο Πειραιά. Πανό και συνθήματα από πολίτες που διαμαρτύρονταν και εκείνοι με τη σειρά τους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω  από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές ανήρτησαν πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.

“Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ”.

Διαμαρτυρίες είχαμε και στη μαθητική παρέλαση στη Ν. Σμύρνη, όπου μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης έκαναν την δική τους παρέλαση με πανό , διαμαρτυρόμενοι στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) G4PHOTOS

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) G4PHOTOS

 

“Με 400 ευρώ δε ζεις, επαναστατείς, μια πόλη ανάποδα” και “Ελευθερία ή μνημόνια”, μεταξύ των συνθημάτων που αναγράφονταν στα πανό.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ -- ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) G4PHOTOS

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ -- ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) G4PHOTOS

 

Σημειώνεται πως έχουν γίνει 27 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στην Αθήνα πριν και μετά τη παρέλαση. Ο ένας συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας καθώς στη κατοχή του βρέθηκε φωτοβολίδα και οι άλλοι δύο στη Γλυφάδα επειδή πέταξαν αυγά.

Παπούλιας: Στο τέλος θα είμαστε νικητές

Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

“Γιορτάζουμε σήμερα τη κορυφαία στιγμή της ιστορίας του ελληνισμού. Με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό”, δήλωσε ο Κ. Παπούλιας.

“Σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη…Είναι στιγμή να θυμηθούμε εκείνους τους φιλέλληνες που κατέβηκαν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό”.

Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες “είμαστε όλοι ‘Έλληνες” σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός, είπε ο κ. Παπούλιας.

“Όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο, έτσι και σήμερα θα πετύχουμε. Για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Στο τέλος θα είμαστε νικητές”, τόνισε.

Παπαδήμος: Ήταν μια θαυμάσια παρέλαση

“Ήταν μια θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας”, δήλωσε.

“Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή εθνική μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας μας. Και πιστεύω, ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε”, κατέληξε.

Αβραμόπουλος: Παρακολουθήσαμε μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ

“Οι εθνικές επέτειοι επικαιροποιούν διαχρονικά υψηλά νοήματα και φέρνουν τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών. Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ. Πέρασαν μπροστά μας τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα νέα Ελληνόπουλα, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

“Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ακεραιότητας της χώρας μας και της ανεξαρτησίας μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι ετούτη τη ώρα, που η πολιτική τάξη της χώρας στέλνει τα δικά της μηνύματα από την Ιστορία. Μας θέλει όλους ενωμένους, μπροστά στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Να ξεπεράσουμε την κρίση, να την αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε πάλι με αισιοδοξία το μέλλον”, προσέθεσε και συνέχισε:

“Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει η Ιστορία μας, αυτό πρέπει να μεταφράσουμε και εμείς σε πράξεις. Είναι κρίμα που αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση, δεν την παρακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας το μέλλον. Να ενώσουμε δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε μας έχει πληγώσει και να φτιάξουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα, μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα