Με θυμό, ναρκισσιστικά στοιχεία και τάσεις αυτοκαταστροφής διαγνώστηκε η Σταμάτη

Με θυμό, ναρκισσιστικά στοιχεία και τάσεις αυτοκαταστροφής διαγνώστηκε η Σταμάτη
Σήμερα κλήθηκε για απολογία στον ανακριτή η σύζυγος του πρώην Υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη,Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε τι αναφέρει η έκθεση καθηγητή Ψυχιατρικής που εξέτασε τη Βίκυ Σταμάτη στη φυλακή. Διέγνωσε θυμό, ναρκισσιστικά στοιχεία και τάσεις αυτοκαταστροφής

Τη διάγνωση του ψυχιάτρου που την εξέτασε μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού και αναφέρει ότι αισθάνεται θυμό για την κράτησή της, έχει ναρκισσιστικά στοιχεία και τάσεις αυτοκαταστροφής επικαλέστηκε η Βίκυ Σταμάτη για να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

“Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευερέθιστο.

Εξέφρασε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της και έντονα αισθήματα άγχους, αναξιότητας και ενοχής που συνδέονται άμεσα με την απομάκρυνση από τον γιο της, τον οποίο μέχρι τώρα δεν είχε αποχωριστεί ούτε μία μέρα και ανησυχεί ότι οι δικοί της που τον φροντίζουν στην παρούσα φάση, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους “όπως πρέπει”, αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής που εξέτασε τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με “Τα Νέα”, αφορά τους “ψυχαναγκασμούς καθαριότητας” που από ετών παραδέχθηκε ότι είχε η Βίκυ Σταμάτη.

Οι ψυχαναγκασμοί αυτοί επιβαρύνθηκαν περισσότερο μετά τη γέννηση του παιδιού της. Δεν αντιστέκεται πλέον στις ιδέες αυτές και ακολουθεί συγκεκριμένες και άκαμπτες διαδικασίες για την καθαριότητα καθώς θεωρεί ότι ο γιος της μπορεί να κινδυνεύσει από “μικρόβια και μολύνσεις”. Ανησυχία επίσης εκφράστηκε για την “κατάσταση του συζύγου της”.

Ο γιατρός επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “η κυρία Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η διαταραχή αυτή, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της, η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία, καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση (χωρισμός από το παιδί, κράτηση της ιδίας, κράτηση του συζύγου της) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες (και πολύ πιο επικίνδυνες) συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της.

Η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της”.

Παρά τις διαπιστώσεις του ψυχιάτρου, οι δικαστές, που απέρριψαν το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη, βρήκαν πάτημα στα λεγόμενα της ίδιας, η οποία πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη σε διαδικτυακό ιστότοπο κατά την οποία υπερασπιζόταν την αθωότητά της, κατήγγειλε ως άδικη την προφυλάκισή της και υποστήριζε ότι οι δαπάνες της ανταποκρίνονται “στις δαπάνες της μέσης Ελληνίδας με στοιχειώδη οικονομική άνεση”.

Τόσο η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου όσο και ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής διαπίστωσαν ότι τα ψυχολογικά συμπτώματα που επικαλείται δεν έχουν επηρεάσει την ικανότητά της προς καταλογισμό.

Αντίθετα, από το περιεχόμενο της επίμαχης συνέντευξης, που εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι έκαψε τη Βίκυ Σταμάτη, οι δικαστές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι “είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων Αρχών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα