“Με τους έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν”

“Με τους έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν”

Ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο αιρετού συμβούλου κατά των μεταναστών, ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις. Διαβάστε για το σάλο που ξέσπασε σε τηλεοπτικά πάνελ

Εντείνονται οι αντιδράσεις σχετικά με το θέμα της κατασκευής του πρώτου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο δήμο Βοϊου στην Κοζάνη, αφού από την μία πλευρά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να εμμένει στην απόφαση άμεσης κατασκευής του κέντρου με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, ενώ σύσσωμη η τοπική κοινωνία εκφράζει τις επιφυλάξεις της.

Μεταξύ των οξύτατων κριτικών, εντύπωση προκάλεσε το άκρως ρατσιστικό σχόλιο του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο αιρετός κατά τ’ άλλα περιφερειάρχης σε μία έξαρση της αντίδρασής του, σχολίασε ότι “με έγχρωμους, θα κάνουμε χρωμοσαμπουάν”.

Πιο αναλυτικά, το ακριβές σχόλιο ήταν το εξής:  “Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν”.

Το σχόλιο προκάλεσε και την αντίδραση της υπεύθυνης για τον τομέα της Μετανάστευσης στη Νέα Δημοκρατία Φωτεινής Πιπιλή, η οποία, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον κύριο Τοπαλίδη δήλωσε:

“Δεν είμαι υπέρ του φασιστικού και άθλιου κομμωτηρίου. Έχουμε και οι Αθηναίοι προβλήματα αλλά δεν βγήκαμε να πούμε τέτοια πράγματα για τους μετανάστες. Πρέπει οι αιρετοί να ξέρουμε τι λέμε”.

Νωρίτερα ο Στέφανος Τοπαλίδης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ παραδέχτηκε πως το σχόλιό του ήταν προκλητικό:

“Η δήλωση μου ήταν ακραία, ανήρτησα σίγουρα κάτι ακραίο. Ο λόγος που το έκανα ήταν για να δείξω με τον έσχατο τρόπο αυτό που προσπαθούν να περάσουν στα αυτιά της δυτικής Μακεδονίας. Προσπαθούν να στοιβάξουν πρόχειρα τον κόσμο μέσα σε 10 ημέρες. Δεν μπορούν να τους πάρουν τον κόσμο από το περιβάλλον τους και να τους στοιβάξουν σε ένα χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές. Ο χώρος δε είναι κατάλληλος. Δεν είμαι εναντίον της διαδικασίας , αλλά αυτό είναι προχειρότητα.

Ο καθένας μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα ανενόχλητος. Όπου λειτούργησαν ανάλογα κέντρα διογκώθηκε η εγκληματικότητα”, είπε, στην προσπάθειά του να μετριάσει τις αντιδράσεις στο πρόσωπό του και προκειμένου, να δείξει λιγότερο ενάντιος στην κατασκευή των εν λόγω κέντρων υποδοχής.

Να σημειωθεί ότι η προσωπική του σελίδα στο fb δεν έχει πλέον καμία ανάλογη ανάρτηση, για προφανείς λόγους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα