ΑΝΤ1: Αν ακυρωθεί ο νόμος Παππά θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω

ΑΝΤ1: Αν ακυρωθεί ο νόμος Παππά θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταρειών ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΑΝΤ1, Στρατή Λιαρέλη. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο managing director Στρ. Λιαρέλλης ζήτησε να μην αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού. Παραδέχτηκε ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η αδειοδότηση των καναλιών

Την πρόθεση του Ant1 να ζητήσει πίσω τα χρήματά του από το Δημόσιο σε περίπτωση που ακυρωθεί ο νόμος Παππά ή αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού εξέφρασε ο managing director του σταθμού Στρατής Λιαρέλλης από το βήμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των τραπεζών σε Μέσα Ενημέρωσης και κόμματα.

«Σε περίπτωση που αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού βάσει του οποίου έγινε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω» είπε ο κ. Λιαρέλλης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να επιστρέψει το τηλεοπτικό πεδίο στο παλαιό καθεστώς. Ο κ. Λιαρέλλης ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο σταθμός για το νόμο, σέβεται απολύτως τις ρυθμίσεις του και ζήτησε ουσιαστικά να μην υπάρξουν αλλαγές ως προς τον αριθμό των καναλιών ή τη 10ετή διάρκεια της άδειας.  «Ο Ant1 θεωρεί ότι ο νόμος έχει συγκεκριμένα ζητήματα και παθογένειες. Παρ’ όλα αυτά με το δόγμα «dura lex sed lex» όφειλε να συμμορφωθεί με το νόμο» είπε και υπογράμμισε: «ο νόμος είναι συγκεκριμένος, προέβλεπε ένα συγκεκριμένο αριθμό αδειών για μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια». «Στα πλαίσια της Πολιτείας οφείλαμε και οφείλουμε να λειτουργήσουμε υπό το νόμο αυτό» πρόσθεσε ο κ. Λιαρέλλης.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι ο σταθμός έχει τη δυνατότητα βάσει του επιχειρηματικού πλάνου του να εξυπηρετήσει το τίμημα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας συνολικού ύψους 75,9 εκ. ευρώ. «Σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές που έθετε ο συγκεκριμένος νόμος και με το μέγεθος που έχει ο όμιλός μας θεωρούμε ότι το τίμημα αυτό μπορεί να εξυπηρετηθεί» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Λιαρέλλης παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι οι άδειες έπρεπε να είχαν δοθεί στα κανάλια πολύ νωρίτερα. «Κακώς έγινε τώρα η αδειοδότηση. Έπρεπε να γίνει παλαιότερα» ξεκαθάρισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα